Japonya'daki dev fabrikada çip üretimi durdurdu

Japonya'daki dev fabrikada çip üretimi durdurdu

Toshiba, Japonya'da meydana gelen 6.6 büyüklüğünde depremin ardından Oita fabrikasında çip üretimini askıya aldı. Otomobil ve endüstriyel ekipman üreticileri için çip üretilen tesiste hasar var.

A+A-

Japonya'da sıklıkla görülen doğal afetler, zaten zor durumda olan otomotiv bileşenleri segmentini baltalamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Japonya'nın güneybatı bölgesinde meydana gelen ve Oita, Miyazaki, Koçi ve Kumamoto eyaletlerinde yoğun olarak hissedilen deprem Toshiba'nın operasyonlarını kesintiye uğrattı.

Reuters tarafından servis edilen habere göre şirket depremin neden olduğu hasarı değerlendiriyor. Fabrikadaki üretim geçici olarak askıya alındı. Toshiba'nın Oita tesisinde %60'ı otomotiv şirketleri ve endüstriyel ekipman üreticilerine satılan sistem LSI çipleri üretiliyordu. Firma üretime ne zaman yeniden başlanacağını henüz açıklamadı.

Çip krizi sürecek

Aynı bileşenler kuzey Japonya'da bulunan başka bir Toshiba tesisinde de üretiliyor. Dolayısı ile depremden etkilenen tesisteki siparişlerin bir kısmı buraya kaydırılabilir. Uzmanlara göre otomotiv segmentinde, yarı iletken bileşen kıtlığı 2022 boyunca devam edecek. Çip krizinin daha uzun süreceği yönünde görüş bildirenler de var.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler