JPMorgan: ABD ekonomisi ilk çeyrekte daralacak

JPMorgan: ABD ekonomisi ilk çeyrekte daralacak

JPMorgan COVID-19 vakalarında artış nedeniyle ABD ekonomisinin 2021 ilk çeyrekte daralacağını tahmin eden ilk büyük banka oldu. 

A+A-

ABD merkezli uluslararası bankacılık ve finansal hizmetler alanında faaliyet gösteren JPMorgan COVID-19 vakalarında artış nedeniyle ABD ekonomisinin 2021 ilk çeyrekte daralacağını tahmin eden ilk büyük banka oldu. 

2020 4'ncü çeyrekte yüzde 2,8 büyüme bekleyen JPMorgan, vaka sayılarında artışa ve uygulamaya konan tedbirlere bağlı olarak ABD ekonomisinini ilk çeyrekte yüzde 1 daralacağını tahmin etti. 2021 ikinci çeyrekte yüzde 4,5 büyümeye dönüleceğini öngören JPMorgan, üçüncü çeyrek beklentisini de  yüzde 6,5 büyüme olarak ortaya koydu.

JPMorgan ekonomistleri ayrıca, ABD'de 1 trilyon dolar civarında br  COVID-19 yardım paketinin 2021 ilk çeyrek sonuna doğru devreye girmesini beklediklerini de ifade ettiler.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.