JPMorgan, nakit ve altın pozisyonlarının artırılmasını önerdi

JPMorgan, nakit ve altın pozisyonlarının artırılmasını önerdi

JPMorgan analistleri yayınladıkları notta hisse senedi piyasalarındaki yükselişin devamının zor olduğu belirtildi

A+A-

JPMorgan, müşterilerine hisse senetleri ve tahviller pahasına nakit ve altın pozisyonlarını artırmalarını söyledi. 

Bankanın analistleri, piyasanın "ABD'deki borç tavanın yükseltilmemesi gibi önemli bir riski fiyatlamamış olması ve müzakerelerin henüz tamamlanmamış olması" nedeniyle hisse senedi rallisinin "yersiz" olduğuna inanıyor.

Analistler, görüşmelerde anlaşma sağlansa bile hisse senetlerinde risk-prim oranının "zayıf" olduğunu hatırlatıyor ve değerlendirmelerini destekleyen temel nedenler olarak yüksek resesyon riskini, yüksek faizleri ve sıkılaşan likiditeyi gösteriyorlar.

JPMorgan analistlerinin paylaştığı nota göre, "Fed'in bu yıl faiz indirimine gitmesini bekleyen faiz piyasaları, bu olası indirimleri risk için olumlu olarak yorumlayan hisse senedi piyasaları ve Fed'in daha şahin söylemi arasında bir ayrışma var. Bu farkın hisse senetlerinin zararına kapanması muhtemel, zira faiz indirimleri muhtemelen sadece bir riskten kaçış olayından kaynaklanacak ve faizler daha yüksek kalırsa hisse senedi katsayıları ve ekonomik faaliyet üzerinde baskı oluşturacak.

Tüm bu değerlendirmeler ışığında JPM, nakit tahsisini %2 oranında artırırken, hisse senedi ve tahvil riskini %1'er oranında azalttı.

Analistler, "Emtia içinde, enerjiden (resesyon riskleri ve potansiyel olarak azalan Çin büyüme dürtüsü göz önüne alındığında), son satışlarının ardından altına (güvenli liman talebi ve borç tavanı hedge'i olarak) dönüyoruz" diye ekledi.

İlgili Haberler