JPMorgan'a "WhatsApp" cezası

JPMorgan'a "WhatsApp" cezası

JPMorgan Chase, çalışanlarının müşterileriyle iletişim kurmak için kişisel cihazları kullanmalarına izin verdiği gerekçesiyle 200 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı.

A+A-

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından yürütülen soruşturmaların ardından, JPMorgan, en az 2015'ten itibaren, Wall Street çalışanlarının hassas ticari konularda müşterilerle iletişim kurmak için metinler, WhatsApp mesajları ve e-postalar göndermek için kişisel cihazları kullandığını resmen kabul etti. Toplam gelir açısından dünyanın en büyük Wall Street şirketi JPMorgan Chase,  200 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı.

Bunun, düzenleyicilerin şirketlerin sahtecilikle mücadele veya antitröst yasalarını ihlal edip etmediğini kontrol edebilmeleri için tüm finansal kuruluşların müşterilerle iletişim kayıtlarını tutmasını gerektiren federal yasanın ihlali olduğu belirtildi.

SEC Cuma günü yaptığı açıklamada, JPMorgan'da yasalara uyumdan sorumlu yöneticilerin ve üst düzey personelin bile yatırım stratejileri, müşteri toplantıları ve piyasa gözlemleri de dahil olmak üzere iş konularını tartışmak için kişisel cihazları kullandıkları tespit edildi.

İlgili Haberler