Kabil Havalimanı bölgesinde patlama: 25 kişi öldü

Kabil Havalimanı bölgesinde patlama: 25 kişi öldü

Reuters'ın ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Kabil Havalimanı'nda intihar saldırısı yapıldı.

A+A-

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın bulunduğu bölgede bir patlama meydana geldi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Kabil havalimanı dışında bir patlamanın gerçekleştiğini ölü ve yaralılara ilişkin henüz net bir bilginin olmadığını açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden patlamaya ilişkin bilgilendirildi.

Reuters'ın ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Kabil Havalimanı'nda intihar saldırısı yapıldı. Olay sırasında 3 ABD askerinin yaralandığı öğrenildi. Patlama sonrası gelen ilk görüntülerde büyük panik yaşandığı gözlendi.

ÖLÜ SAYISI 25'E YÜKSELDİ

Al-Jazeera ise patlamada ölü sayısının 25'e, yaralı sayısının 90'a yükseldiğini duyurdu. Öte yandan ABD medyası, patlamada 4 Amerikan askerinin öldüğünü, 3 askerin de yaralandığını bildirdi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı "güçlü bir şeklide" kınadıklarını ve olayın "ABD güçleri tarafından güvenliğin sağlandığı alanda" meydana geldiğini bildirdi.

Associated Press, ismini paylaşmayan ABD'li yetkililerin, patlamanın kesinlikle DEAŞ tarafından gerçekleştirildiğine inandıklarını aktardı. Taliban yetkilileri patlamaların ardından aralarında çocukların da olduğu 13 kişinin öldüğünü açıkladı. Pentagon Sözcüsü John Kirby ise yaptığı son açıklamada, "Kabil Havalimanı Abbey Gate kapısı yakınında meydana gelen patlamanın şu an için bilinmeyen sayıda can kaybıyla sonuçlandığını doğrulayabiliriz. Sizleri konu ile ilgili bilgilendirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.  

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Afganistan'daki Kabil Havaalanı dışındaki patlamaya ilişkin "Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı, Afganistan Kabil Havaalanı dışındaki patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" denildi. 

ABD DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA: BÜYÜK BİR PATLAMA OLDU, BÖLGEDEN UZAKLAŞIN

ABD Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Seyahat Departmanı, Afganistan’ın başkenti Kabil Havalimanı’nın yakınlarında meydana gelen patlamaya ilişkin uyarı yayınladı.

ABD Seyahat Departmanı tarafından yayınlanan uyarıda, “Havalimanında büyük bir patlama oldu ve silah sesleri duyulduğu bildirildi. ABD vatandaşları havalimanına seyahat etmekten kaçınmalı ve havalimanı kapılarından uzak durmalıdır. Havalimanı kapılarında bulunlar ise derhal oradan uzaklaşmalıdır” denildi.

EN AZ 3 ABD ASKERİ YARALANDI

Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'na yakın bölgede gerçekleştirilen iki patlamada en az 3 ABD askerinin yaralandığı bildirildi. Amerikan medyasına açıklamada bulunan ABD'li yetkililer, bombalı saldırı sonucu meydana geldiği ileri sürülen patlamalarda en az 3 ABD askerinin yaralandığını bildirdi. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer bu sayının artabileceğine işaret etti. 

AFP MUHABİRİ: EN AZ 5 ÖLÜ VAR

Patlama sonucu yaralananların tedavi edildiği bir klinikte bulunan AFP foto muhabiri, Kabil Havalimanı yakınlarındaki patlamalarda en az beş kişinin öldüğünü duyurdu. Çok sayıda cansız beden gördüğünü ifade eden muhabir, en az beş ölü ve çok sayıda yaralı bulunduğunu aktardı.

Bu haber toplam 616 defa okunmuştur