Kamu bankaları "krediler" için hükümetle görüşüyor

Kamu bankaları "krediler" için hükümetle görüşüyor

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar "Kredi büyümesine daha fazla destek vermek anlamında Hazine, Maliye Bakanlığı ve hükümetle görüşmelerimiz var." dedi.

A+A-

TBB Başkanı Çakar: Sermaye yeterliği anlamında kötü değiliz, ancak kredi büyümesine daha fazla destek vermek anlamında Hazine, Maliye ve hükümetle görüşmelerimiz var-Sabah [FNC-NEWS]

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar "Sermaye yeterliği anlamında kötü değiliz. Ancak kredi büyümesine daha fazla destek vermek anlamında Hazine, Maliye Bakanlığı ve hükümetle görüşmelerimiz var." dedi.

Sabah'tan Dilek Güngör'ün haberine göre Çakar, hükümetin yeni ekonomik modelinin üretim, yatırım, ihracat ve istihdam parametrelerine oturduğunu belirterek, "Bu alanlarda başarılı olunduğunda Türkiye farklı bir ligin oyuncusu olacaktır. Bankacılık sektörü olarak ekonomiyi finanse ediyoruz. Toplam krediler 4.3 trilyon TL seviyesinde. Kredi/mevduat oranı yüzde 100. Topladığımız mevduatın tamamını kredi olarak veriyoruz. Hepimiz kendi ölçeğimiz oranında bu modele katkı vereceğiz. Biz de bankalar olarak ekonominin parçasıyız. Ekonomiden bağımsız büyüyemeyiz" dedi.

aPara'da yayınlanan Ekonomi Masası programına konuk olan Çakar, Türkiye ekonomisinin pandemi sürecini iyi yönettiğini, büyümede diğer ülkelerden pozitif ayrıştığını vurgulayarak, "Bu yıl sonunda büyümenin yüzde 10 civarında olmasını bekliyorum. 2022'de de Orta Vadeli Program'da büyüme oranı yüzde 5 olarak öngörülüyor. Bu büyümeyi sağlayabiliriz, potansiyelimiz var. Turizm, sanayi ve hizmetler sektörlerindeki gelişmelerle 2022'de yine pozitif ayrışacağımızı düşünüyorum. Bankacılık sektörü bu büyümeyi finanse edebilir" diye konuştu.

Kamu bankalarının sermaye ihtiyacı olup olmadığına yönelik sorulara da Çakar, şu yanıtı verdi: "Sermaye yeterliği anlamında kötü değiliz. Ancak kredi büyümesine daha fazla destek vermek anlamında Hazine ve Maliye Bakanlığı ve hükümetle görüşmelerimiz var." 

Bu haber toplam 630 defa okunmuştur
İlgili Haberler