Kanser ilacında olumlu haber AstraZeneca hisselerini uçurdu

Kanser ilacında olumlu haber AstraZeneca hisselerini uçurdu

AstraZeneca'nın meme kanseri ilacı, kemoterapiye kıyasla hastalarda meme kanserinin ilerlemesini yavaşlattı. İlacın olumlu sonuçları, AstraZeneca'nın hisse senetlerinde yükselişe neden oldu.

A+A-

AstraZeneca'nın meme kanseri ilacı, kemoterapiye kıyasla hastalarda meme kanserinin ilerlemesini yavaşlattı. İlacın olumlu sonuçları, AstraZeneca'nın hisse senetlerinde yükselişe neden oldu. İlaç, HR-pozitif, HER2 düşük veya negatif meme kanseri olan hastalar için yeni bir tedavi seçeneği sunuyor.

AstraZeneca'nın meme kanseri ilacı, TROPION-Breast01 adlı bir deneme çalışmasında, kemoterapiye kıyasla hastalarda meme kanserinin ilerlemesini yavaşlattı. Deneme, ameliyat edilemeyen veya metastatik hormon reseptörü (HR) pozitif, HER2 düşük veya negatif meme kanserinden muzdarip hastalara odaklanıyordu.

Deneme sonuçlarına göre, TROPION-Breast01 alan hastaların, kemoterapi alan hastalara kıyasla hastalık ilerlemesi riski %32 azaldı. Ayrıca, TROPION-Breast01 alan hastaların yaşam süresi, kemoterapi alan hastalara kıyasla ortalama 4,3 ay daha uzundu.

AstraZeneca'nın onkoloji araştırma ve geliştirme başkan yardımcısı Susan Galbraith, "Bugünkü TROPION-Breast01 haberleri, tümörleri endokrin tedavisine duyarsız hale gelen ve şu anda kötü sonuçlarla karşı karşıya olan HR-pozitif, HER2-düşük veya negatif metastatik meme kanserli hastalar için önemli bir gelişmedir. Bu olumlu sonuçlar bizi cesaretlendirmektedir" dedi.

Daiichi Sankyo'nun küresel araştırma ve geliştirme başkanı Ken Takeshita ise, "TROPION-Breast01'den elde edilen olumlu ilk sonuçlar, datopotamab deruxtecan'ın ikinci basamak metastatik ortamda HR-pozitif, HER2-düşük veya HER2-negatif meme kanseri olan hastalar için önemli bir tedavi seçeneği olma potansiyelini göstermektedir" dedi.

AstraZeneca'nın hisseleri, ilacın olumlu sonuçlarının açıklanmasının ardından Cuma günü öğleden sonraki işlemlerde yüzde 2,4 artışla 11.150p'ye yükseldi.

AstraZeneca, ilacın Faz III çalışmalarına devam ediyor. Faz III çalışmaları, ilacın daha geniş bir hasta popülasyonunda etkinliğini ve güvenliğini değerlendirmeyi amaçlıyor.

İlgili Haberler