Kardemir D hisseleri için AL tavsiyesi

Kardemir D hisseleri için AL tavsiyesi

Şeker Yatırım, Ford Otosan'ı model portföyünden çıkarırken, Kardemir D'yi AL tavsiyesi ile ekledi

A+A-

Şeker Yatırım, Ford Otosan'ı model portföyünden çıkarırken, Kardemir D'yi 26,05 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile model portföyüne ekledi. Kardemir D hisseleri son kapanışını 3 Temmuz 2023'te 23.28 TL'den gerçekleştirmişti. Şeker Yatırım tarafından belirlenen hedef fiyat son kapanışa oranla yüzde 11.89 prim potansiyeli barındırıyor..

Şeker Yatırım'ın Kardemir D değerlendirmesi şöyle:

En kötünün geride kaldığına inanıyoruz

Kardemir D grubu payları için 12 aylık hedef fiyatımız 26,05 seviyesinde bulunuyor. Hedef fiyatımız 27 Haziran 2023 kapanışına göre %18 getiri potansiyeli taşırken AL tavsiyemizi koruyoruz.

2022’nin ikinci yarısında yüksek hammadde-enerji maliyetleri ve resesyon endişeleriyle düşen ürün fiyatları finansal performansı baskıladı. 2023 yılında özellikle yurtiçi talepteki canlanma sayesinde daha güçlü finansal sonuçlar göreceğimizi ve en kötünün geride kaldığını düşünüyoruz.

Düşen hammadde ve enerji maliyetlerinin marjlarda normalleşmeyi sürdüreceğine inanıyoruz.. Cevher, kömür ve hurda fiyatlarındaki gerileme ile yurtiçinde sanayi elektiriğine üst üste yapılan indirimlerin maliyet baskısını hafifleteceğini düşünüyoruz. Marjlarda 1Ç23’te başlayan toparlanmanın sürmesini
bekliyoruz. Sektörde satışların Dolar’a endeksli olmasından kaynaklı Dolar kurundaki yükselişin ciroya pozitif katkı yapmasını bekliyoruz.

İnşaat sektöründe canlanma beklentisi.. Çin’in 0 covid politikasından vazgeçerek açılması ve konut sektörünü desteklemeye yönelik planı sonrası sene başında fiyatlar toparlandı. Ancak mevcut veriler Çin konut piyasasında henüz toparlanma kaydedilmediğine işaret ediyor. Faiz indirimleri ve diğer desteklerin Çin konut piyasasında toparlanmaya yol açması halinde ürün fiyatlarında da canlanma bekliyoruz.

6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremler sonrası, bölgede 200 bin yeni konut yapılması planlanıyor. Kardemir, bölgeye uzaklığı açısından inşaat demiri tedarikçileri arasında ilk sırada yer almasa da, bölgedeki firmaların üretim kapasiteleri göz önüne alındığında Kardemir’in de mevcut kapasitesi ile projeye dahil edilmesi bekleniyor. 2023 yılında yurtiçi talebin güçlü seyrini korumasını ve yaklaşık 2,2mn ton satış hacmi elde edilmesini öngörüyoruz.

Temettü.. Kardemir, D grubu paylar için 23 Haziran 2023’de temettü ödemesinin ilk taksitini gerçekleştirdi. 30 Kasım 2023’de ikinci taksit ödemesi gerçekleşecek ve 2 eşit taksit halinde toplamda pay başına brüt 0,2192982 TL (net 0,1973682 TL) temettü ödemesi gerçekleşmiş olacak.

Pay geri alım programı başlatıldı.. Kardemir, 5 Mayıs 2023 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, toplamda 34,2mn TL nominal değerli paya kadar, pay geri alım programı başlatılmasına karar verdi. Program için ayrılacak azami kaynak 750mn TL olarak belirlenirken pay geri alım işlemleri karar tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde gerçekleştirilecek. Şuana kadar belirlenen kaynağın %10’luk kısmı kullanıldı.

Bu haber toplam 1912 defa okunmuştur
İlgili Haberler