Kardemir D için yeni hedef fiyat

Kardemir D için yeni hedef fiyat

Tera Menkul Değerler Kardemir D hissesi için hedef fiyatı 2.40 TL'ye yükseltirken "AL" önerisini korudu

A+A-

Tera Menkul Değerler, Kardemir hedef fiyatını 2TL'den 2,40 TL'ye yükseltirken, 'AL' önerisini sürdürdü. Tera Menkul Değerler konu ile ilgili raporunda, Kardemir hedef fiyatını 2TL'den 2,40TL'ye yükseltirken, 'AL' önerisini sürdürdüklerini belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı: "Al önerimizi hedef fiyatımızı yükselterek sürdürüyoruz!

Türkiye'nin önde gelen uzun çelik üreticisi Kardemir için AL önerimizi sürdürüyoruz ve KRDMD için 12 aylık hedef fiyatımız 2.40 TL. Beklentilerin üzerinde gelen 2014 ilk çeyrek finansal sonuçlarının ardından tahminlerimizin yukarı yönlü revizyonu ve risksiz faiz oranı varsayımımızın aşağı yönlü revizyonu sonucunda 12 aylık hedef fiyatımızı 2.00TL'den 2.40TL'ye çıkartıyoruz.

Daha önce yüzde 10 olan risksiz faiz oranı varsayımımızı, yıl sonu 10-yıllık tahvil faizi tahminlerimiz doğrultusunda yüzde 9'a indiriyoruz ve bu oran hedef fiyatımızı desteklemektedir. Risksiz faiz oranı/hedef fiyat duyarlılık analizini aşağıda bulabilirsiniz. Yeni hedef fiyatımıza göre hissede yüzde 27 yukarı yönlü potansiyel görüyoruz dolayısıyla, hisse için tavsiyemizi AL olarak sürdürüyoruz.

Kardemir D hisseleri 13 Haziran kapanışını 1.86 TL'den gerçekleştirdi. Hisse senedi son 1 yıl içindeki en yüksek seviyesini 1.92 TL ile 9 Haziran 2014'te gördü.

 

RAPORUN ORJİNALİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 4335 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.