Cemal Kaลฤฑkรงฤฑ’nฤฑn 35 yaลฤฑndaki oฤlu Salah ile 33 yaลฤฑndaki oฤlu Abdullah Kaลฤฑkรงฤฑ, Amerikan CNN kanalฤฑna verdikleri mรผlakatta, babalarฤฑnฤฑ acฤฑ bir ลekilde kaybettiklerini anlattฤฑ.
Kaลฤฑkรงฤฑ’yฤฑ “รงok cesaretli, cรถmert ve รงok cesur bir adam” olarak yad eden iki kardeล, “Babamฤฑzฤฑn cesedi bize verilmeden, ailemiz yas tutamaz ve bu konuyu kapatamaz” diye konuลtu.
Salah Kaลฤฑkรงฤฑ, “ลu anda tek istediฤimiz, babamฤฑzฤฑ Medine’deki El Baki Kabristanlฤฑฤฤฑ’na ailesinin diฤer รผyelerinin yanฤฑna defnedebilmek. Suudi yetkililerle konuลtum, umarฤฑm en kฤฑsa zamanda bunu gerรงekleลtirebiliriz” dedi.
‘BฤฐZDE CEVAPLAR YOK’
Kaลฤฑkรงฤฑ’nฤฑn รถldรผrรผlmesine iliลkin geliลmeleri herkes gibi ailesinin de basฤฑndan takip ettiฤini belirten Salah, “ฤฐnsanlar bizde cevaplarฤฑn olduฤuna inanฤฑyor, ne yazฤฑk ki yok.” ifadelerini kullandฤฑ.
Salah, babasฤฑnฤฑn, รงocuklarฤฑ ve torunlarฤฑna yakฤฑn olmak iรงin Washington’dan Tรผrkiye’ye taลฤฑnmak istediฤini dile getirdi.
Cidde’deki bankacฤฑlฤฑk iลine kฤฑsa zamanda geri dรถnmeyi dรผลรผndรผฤรผnรผ kaydeden Salah, babasฤฑnฤฑn รถlรผmรผnden kฤฑsa bir sรผre sonra Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile tokalaลtฤฑฤฤฑ fotoฤrafฤฑn yanlฤฑล yorumlandฤฑฤฤฑnฤฑ dile getirdi.
Soruลturmanฤฑn bitmesi ve gerรงeklerin ortaya รงฤฑkmasฤฑ iรงin beklediklerini kaydeden Salah, “Kral bu iลe karฤฑลan herkesin adalete teslim edileceฤini sรถylรผyor. Buna inanฤฑyorum. Bu olacak.” deฤerlendirmesinde bulundu.
‘ฤฐNลALLAH HUZUR ฤฐรฤฐNDE รLMรลTรR’
Birleลik Arap Emirlikleri’nde yaลayan Abdullah Kaลฤฑkรงฤฑ ise cinayetten รถnce babasฤฑnฤฑn Tรผrkiye’de olduฤunu duyunca, buraya gidip babasฤฑ ve niลanlฤฑsฤฑ Hatice Cengiz ile vakit geรงirdiฤini sรถyleyerek, “Babam mutluydu. Onunla gรถrรผลmek benim iรงin bir fฤฑrsattฤฑ. ฤฐstanbul’da iyi vakit geรงirdik. Onun son zamanlarฤฑnฤฑ gรถrdรผฤรผm iรงin mutluyum” diye konuลtu. Abdullah, “Ona her ne yapฤฑldฤฑysa umarฤฑm รงok acฤฑ รงekmemiลtir ya da hฤฑzlฤฑca olup bitmiลtir. ฤฐnลallah huzur iรงinde รถlmรผลtรผr” dedi.
‘CEMAL HฤฐรBฤฐR ZAMAN BฤฐR MUHALฤฐF OLMADI’
Cemal Kaลฤฑkรงฤฑ’nฤฑn Mรผslรผman Kardeลler รผyesi olduฤuna yรถnelik iddialara, Abdullah ลรถyle yanฤฑt verdi: “Bunlar sadece babama yapฤฑลtฤฑrฤฑlan etiketler, insanlar onun makalelerini okuyup derinine inmiyorlar. Bir insana etiket yapฤฑลtฤฑrmak kolaylarฤฑna geliyor. Cemal hiรงbir zaman bir muhalif olmadฤฑ. Monarลiye ve bunun รผlkeyi bir arada tutan unsur olduฤuna inandฤฑ.
Abdullah Kaลฤฑkรงฤฑ, babalarฤฑ hakkฤฑnda basฤฑnda รงฤฑkan her haberi ilgiyle takip ettiklerini belirterek, “Bir taraftan acฤฑmฤฑzฤฑ yaลarken, bir taraftan da gelen parรงa parรงa bilgilerle resmi tamamlamaya รงalฤฑลฤฑyoruz. Bu kafa karฤฑลtฤฑrฤฑcฤฑ ve zor. Bu normal bir durum ve sฤฑradan bir รถlรผm deฤil.” ifadelerini kullandฤฑ.
CNN’in haberinde, Salah, Abdullah ve kฤฑz kardeลleri 27 yaลฤฑndaki Noha ile 25 yaลฤฑndaki Razan’ฤฑn, hala Ortadoฤu’da รงalฤฑลtฤฑฤฤฑ kaydedildi.
KAลIKรI CฤฐNAYETฤฐ
Suudi gazeteci Cemal Kaลฤฑkรงฤฑ’dan, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ฤฑn ฤฐstanbul Baลkonsolosluฤuna girdikten sonra haber alฤฑnamamฤฑลtฤฑ. Suudi Arabistan yรถnetimi, 18 gรผn sonra gazeteci Kaลฤฑkรงฤฑ’nฤฑn konsoloslukta รถldรผrรผldรผฤรผnรผ kabul etmek zorunda kalmฤฑลtฤฑ.
ฤฐstanbul Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada ise “Maktul Cemal Kaลฤฑkรงฤฑ, 2 Ekim 2018 tarihinde, evlilik iลlemleri iรงin girdiฤi Suudi Arabistan Krallฤฑฤฤฑ ฤฐstanbul Baลkonsolosluฤunda, daha รถnceden yapฤฑlan planlama doฤrultusunda, baลkonsolosluk binasฤฑna girer girmez boฤularak รถldรผrรผlmรผลtรผr. Cesedi, boฤularak yine รถnceden yapฤฑlan planlama doฤrultusunda parรงalanarak yok edilmiลtir.” ifadelerine yer verilmiลti.รlkesinin iรงinden geรงtiฤi dรถnรผลรผme de yรผrekten inanฤฑyordu.”







