Kısa çalışmadaki çalışan sayısı 1 milyonun altına indi

Kısa çalışmadaki çalışan sayısı 1 milyonun altına indi

Pandemide işverenlere sunulan ve Haziran ayı sonu itibariyle son bulan kısa çalışma ödeneğinden Haziran ayında 870 bin 964 kişi faydalandı. Böylelikle pandemi döneminde kısa çalışma ödeneğinde ilk kez 1 milyon kişinin altı görüldü.

A+A-

30 Haziran tarihinde son bulan kısa çalışma ödeneğinde Haziran ayı, yapılan ödeme ve hak eden çalışan sayısı bakımından pandemi döneminin en düşük rakamlarına sahne oldu.

İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun Haziran ayı işsizlik sigortası fonu bültenine göre Haziran'da 870 bin 964 kişi kısa çalışma ödeneğinden faydalandı. Böylelikle pandemi sürecinden bu yana ilk kez 1 milyon rakamının altında kişi bu programda yer aldı.

Program Nisan 2020'de 5,5 milyon kişinin üzerinde kişiyi kapsarken, bu sayı kademeli olarak gerileme kaydetmişti.

Ödeme rakamları da paralel oranda düşüş kaydetti. Haziran'da kısa çalışma ödeneğinde toplamda 1,3 milyar TL'lik ödeme yapıldı. İlk 6 ayda yapılan ödeme 11 milyarı aştı. 2020'de bu rakam toplamda 25,6 milyar TL olmuştu.

30 Haziran tarihi itibariyle son buldu

Maaşın bir kısmını işveren yerine İşsizlik Fonu'nun yatırdığı kısa çalışma ödeneği 30 Haziran 2021 tarihinde sona ermişti.

Pandemi döneminde istihdam kaybını önlemek amacıyla Nisan 2020’de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması 31 Mart’ta sona ermişti. Sonrasında düzenleme 30 Haziran tarihine kadar uzatılmıştı.

Bu haber toplam 652 defa okunmuştur