Kontrolmatik Üç Yıldız Antimon Madencilik'in yüzde 50,1 hissesini satın alıyor

Kontrolmatik Üç Yıldız Antimon Madencilik'in yüzde 50,1 hissesini satın alıyor

Kontrolmatik, Üç Yıldız Antimon Madencilik'in yüzde 50,1 hissesinin satın alınmasına karar verdi.

A+A-

Kontrolmatik, Antimuan, Kurşun, Çinko ve  Bakır maden ocağı cevher üretimi ile iştigal eden Üç Yıldız Antimon Madencilik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yüzde 50,1 hissesinin satın alınmasına karar verdi.

Satın alımın toplam tutarı 25 milyon dolar olacak. Geri alınan paylardan 298.038 Adet KONTR payının devri, Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Müh. A.Ş. adına, şirket ortaklarından Sami Aslanhan'dan ödünç alınan 255.000 Adet KONTR payının devri, Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Müh. A.Ş. adına şirket ortaklarından Ömer Ünsalan'dan ödünç alınan 255.000 Adet KONTR payının devri; 1.700.000 USD banka transferi ve kalan 17.000.000 USD bakiyenin Aralık 2024 kadar çeşitli vadelerde ödenmesi olarak belirlendi. 

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimizin yatay ve dikey entegrasyon hedefi içerisindeki büyüme stratejisi doğrultusunda ağırlıklı enerji depolama olmak üzere çeşitli sanayi üretiminde kullanılan Antimuan, Kurşun, Çinko ve  Bakır maden ocağı cevher üretimi ile iştigal eden Üç Yıldız Antimon Madencilik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ. nin ("Şirket") %50,1 hissesinin satın alımı hedeflenmiştir. 

Satın Alınan Şirket,  Kütahya İli Gediz İlçesi Göynük Köyü mevkiinde bulunan 783 hektar antimuan sahası ve  flotasyon tesisine sahiptir. Günlük 250 ton/saat kapasiteli Antimuan Flotasyon hattı ile yıllık 75.000 ton tüvenan antimuan cevheri işleme kapasitesi bulunmaktadır. Şirket'in  kendi bünyesinde bulunan izabe tesisinde yıllık 1.500 ton antimuan trioksit ve yıllık 1.000 ton antimuan metali üretim kapasitesi de yer alır. Ayrıca  devreye alma çalışmaları devam eden Yıllık 200.000 ton kurşun-çinko-bakır tüvenan işletme kapasitesine sahip günlük 500 ton/saat kapasiteli kurşun-çinko-bakır flotasyon tesisi kurulmaktadır. 

Şirketin çeşitli illerde olmak üzere 11 adet maden sahası ruhsatı bulunmaktadır."

İlgili Haberler