Koronavirüs aşısı yaptıranlara AirPods ücretsiz dağıtılacak

Koronavirüs aşısı yaptıranlara AirPods ücretsiz dağıtılacak

Gençlere koronavirüs aşısı yaptıkları takdirde bedava AirPods verilecek.

A+A-

Washington, DC belediye başkanı Muriel Bowser’in yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftadan itibaren bölgedeki seçili okullarda ilk doz aşılarını yaptıran 12-17 yaş arasındaki gençlerin ücretsiz AirPods’a sahip olacağı duyuruldu.

AirPods’un yanı sıra aşı olan gençler, 8 kişiye iPad ve iki kişiye 25.000 dolarlık üniversite bursu veren haftalık çekilişlere katılma hakkı kazanacak. Bu aşı kampanyası 30 Eylül’e kadar devam edecek. Çekilişlerin başlama tarihi ise 30 ağustos olarak belirlendi.

Donanımhaber'in haberine göre ayrıca, aşı yaptıran çocukların ebeveynlerine de sürprizler var. Koronavirüs aşısı yaptıran çocukların ebeveynleri her ilk dozunu alan çocuk için 51 dolarlık bir Visa hediye çeki kazanacak.

Washington, DC aşı olmaya teşvik etmek için bu tarz uygulamalar yapan ilk yer değil. Haziran ayında Batı Virginia eyaleti aşı olanlara; kamyonetler, pompalı tüfekler, 1 milyon dolar gibi ödüller içeren bir piyango programı açıklamıştı. Dünya çapında da aşı olmaya teşvik etmek için “ödüllü” uygulamalara giden ülkeler bulunuyor. Örneğin, Çekya hükümeti, aşı olan kamu görevlilerine fazladan tatil verileceğini açıklamıştı.  

Başkentte, Mart 2020’den bu yana toplam 51.103 Covid-19 vakası görüldü. Şu ana kadar da nüfusun %64’ünün en az bir doz aşı olduğu ve %55.1’inin çift doz aşı olduğu açıklandı.