Kripto borsası CME Group işgücünün yüzde 3'ünü işten çıkarıyor

Kripto borsası CME Group işgücünün yüzde 3'ünü işten çıkarıyor

2017 yılında kurulan bir türev kripto para borsası olan CME Group, işgücünün %3'ünü işten çıkaracak.

A+A-

Bir sözcü Cuma günü yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük türev borsası olan CME Group'un bu hafta yaklaşık 100 pozisyonu ya da işgücünün %3'ünü işten çıkardığını ve bazı pozisyonları yeniden tahsis ettiğini söyledi.

Sözcü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Şirket bu pozisyonların çoğunu yeni, bulut odaklı teknoloji rollerine yeniden tahsis etmeyi planlıyor" dedi ve genel personel sayısının aynı kalacağını ekledi.

Sözcü, kaç kişinin yeniden görevlendirileceği veya CME'nin personel sayısını korumak için ek personel alıp almayacağı konusunda yorum yapmayı reddetti.

125 yıllık borsa ve takas merkezi işletmecisi, sektörün 2008'den bu yana yaşadığı en büyük kriz olan Mart ayında iki bölgesel ABD kredi kuruluşunun çökmesinin ardından personel sayısında kesintiye giden büyük Wall Street bankalarına katıldı.

Nisan ayındaki olumlu çeyrek sonuçlarının ardından İcra Kurulu Başkanı Terry Duffy, "Fed'in yakın vadeli faiz patikasına ilişkin değişen algıların yanı sıra Mart ayındaki önemli bankacılık endişelerini" gerekçe gösterdi.

Chicago merkezli CME operatörü Çarşamba günü ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayacak.

İlgili Haberler