Kritik dolar uyarısı: Trump kazanırsa dolar hızla yükselebilir

Kritik dolar uyarısı: Trump kazanırsa dolar hızla yükselebilir

Barclays stratejistlerine göre ABD’de Başkanlık seçimini Donald Trump’ın kazanması durumunda dolar %3 ralli yapabilir.

A+A-

Themistoklis Fiotakis öncülüğündeki Barclays stratejistleri, ABD’de Kasım ayında gerçekleşecek Başkanlık seçimini yeniden Donald Trump’ın kazanması durumunda daha fazla ek gümrük vergisi, ekonomik teşvik ve NATO’ya bağlı kalınmayacağı beklentisiyle doların yüzde 3 ralli yapabileceğini öngördü.

Stratejistler müşterileriyle paylaştıkları notta Trump’ın ticaret, maliye ve dış politikaya ilişkin tekliflerinin geçmişle yapısal bir kopuş anlamına geleceğini ve Döviz piyasalarıyla dolar üzerinde geniş kapsamlı sonuçları olacağını belirtti.

İthalata uygulanacak yüzde 10’luk ek verginin dolarda yüzde 2-3’lük artışa neden olacağı tahminine yer verildi. Barclays ayrıca GSYH’de her ilave yüzde 1 artış için doların en az yüzde 1 ile yüzde 1,5 oranında yukarı yönlü hareket etmesini bekliyor. Stratejistler, Trump’ın NATO taahhüdünün de diğer para birimlerindeki (çoğunlukla Avrupa) yüksek risk primi nedeniyle doları olumlu etkilemesini bekliyor.

Seçimde aday olmak için gerekli delege sayısına ulaşan Eski Başkan Trump yeniden seçilirse Çin’le ithalatta ek gümrük tarifeleri uygulayacağını ve NATO’ya bağlılık göstermeyeceğini söylemişti.

Barclays ayrıca seçimin sonucundan bağımsız olarak Çin’le ticari ilişkilerin daha zorlu hale gelmesini bekliyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler