Trump'ın sattığı milyon dolarlık villalara yoğun ilgi

Trump'ın sattığı milyon dolarlık villalara yoğun ilgi

Trump'ın Umman'da sattığı milyon dolarlık villalara yoğun ilgi

A+A-

ABD'de bir taraftan yaklaşan seçim için çalışan ancak diğer taraftan hukuki sıkıntılar yaşayan eski Başkan Donald Trump'ın markası, Körfez bölgesinde hala büyük bir etkiye sahip.

Umman'da bulunan 20 adet Trump markalı villalara ait lansman, sadece 24 saat içinde 100'den fazla ilgi gördü. Yerel bir şirket olan Dar Global'in CEO'su Ziad El Chaar, "Trump markası hala çok büyük çekiciliğe sahip. Piyasadan gelen tepkiler oldukça olumlu" dedi.

Maskat'taki bu villalara, Ummanlıların yanı sıra Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Rusya, İngiltere, Kanada ve ABD'den gelen göçmenler de yoğun ilgi gösterdi.

Each villa, branded and designed by The Trump Organization, is priced at about $2m

Dar Global, 2022'de Trump Organization ile ortaklık kurarak Maskat'taki 4 milyar dolarlık bir projede eski başkanın adını kullanma kararı aldı.

Trump markalı villalar, bir tatil köyü ve bir golf sahasını içeren Aida projesi, Umman Turizm Geliştirme Şirketi ile birlikte gerçekleştirilecek.

Her bir villa, The Trump Organization tarafından markalandırılan ve tasarlanan, golf sahası ve deniz manzarasına doğrudan erişim sunan, yaklaşık olarak 2 milyon dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

Trump, Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Beyaz Saray'a geri dönme planları yaparken, 2020'deki Joe Biden'a karşı kaybının ardından Yüksek Mahkeme'den aldığı dokunulmazlık isteğiyle de gündemde.

ABD tarihinde cezai kovuşturmaya uğrayan ilk başkan olan Trump, bu yıl Biden'a karşı Cumhuriyetçilerin adaylık yarışında önde gidiyor ve suçsuz olduğunu iddia ediyor.

Trump'ın iş dünyasındaki girişimleri, on yıldan fazla bir süredir küresel gayrimenkul projelerinde adının lisanslanmasını içeriyor. Bu projeler arasında Dubai'deki Damac Properties ile yapılan ortaklık da bulunuyor. Bölgede Trump markalı mülklerin değeri 2020 ile 2022 yılları arasında iki katına çıkmıştı.

Savills tarafından hazırlanan bir rapora göre, Trump markası 2000 yılında küresel markalı konut piyasasında birinci sıradayken, 2015 yılında üçüncü, 2020'nin ortalarında dünya genelinde dördüncü sırada yer aldı.

Başkanlığı sırasında işlerinin kontrolünü oğullarına devretmesine rağmen, Trump'ın Orta Doğu ile bağlantıları, özellikle Suudi Arabistan gibi Körfez ülkeleriyle olan iş ilişkileri, uzmanlar arasında etik kaygıların dile getirilmesine neden olmuştu.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler