Kronik enflasyon girdabına giren Arjantin şok terapisine hazırlanıyor

Kronik enflasyon girdabına giren Arjantin şok terapisine hazırlanıyor

Ekonomik sorunlar çözülene kadar kısa vadede işlerin daha da kötüye gideceği uyarısında bulunan Arjantin’in yeni lideri Javier Milei'nin ilk önlemlerini açıklaması bekleniyor.

A+A-

Kamu harcamalarında ciddi kesintilere dayanan bir şok terapisi programıyla enflasyonu ortadan kaldırma ve ülkenin sorunlu ekonomisini kurtarma sözü veren Javier Milei pazar günü Arjantin’in yeni devlet başkanı olarak göreve başladı.

Geçtiğimiz ay yapılan ikinci tur seçimde Arjantin’in geleneksel siyasi koalisyonlarını mağlup eden lider, kongrede düzenlenen bir törenle yemin etti ve başkanlığı devraldı.

Sonrasında Milei, kendisine selefinden miras kalan ekonomik krizden çıkma girişimleri süresince daha fazla acıya katlanmak zorunda kalacakları konusunda Arjantinlileri uyardı.

Milei, yeni hükümetin gidişatı değiştirmemesi halinde görevden ayrılan Alberto Fernandez yönetiminin yüzde 15 bine ulaşabilecek bir enflasyon bıraktığını söyledi. Milei, kongre dışında kendisini bekleyen kalabalık bir topluluğa “Hayatlarımızı mahvettiler. Para yok” diye seslendi.

Harcamaları hızla azaltma vaadini yineleyen Milei, başka alternatifin olmadığını ve fazla zaman da kalmadığını söyledi. Milei, ekonominin düzelmeden önce kısa vadede daha da kötüleşeceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler