Küresel çip krizi 2023'e kadar devam edebilir

Küresel çip krizi 2023'e kadar devam edebilir

Geçtiğimiz saatlerde Bloomberg'de yayınlanan rapora göre Toshiba direktörü Takeshi Kamebuchi, çip krizinin 2023'e kadar devam edeceğini düşünüyor.

A+A-

Bildiğiniz üzere pandeminin başından bu yana otomobil sektöründen, oyun sektörüne kadar geniş bir etkisi olan küresel çip krizi devam ediyor. Her ne kadar son aylarda stoklar yavaş yavaş düzelse de Toshiba'dan gelen son açıklama moralleri tekrar bozdu.

Kriz 2023'e Kadar Devam Edebilir

Toshiba direktörü Takeshi Kamebuchi geçtiğimiz saatlerde Bloomberg'e konuştu ve oyun dünyasının geeceği için bazı kötü haberler verdi. Önemli çip üreticilerinden birisi olan Toshiba'nın direktörü Takeshi Kamebuch, çiplere duyulan talepten dolayı arzın 2022'e Eylül'e kadar düzelemeyeceğini ve bu yüzden sıkıntıların 2023'e kadar devam edeceğini söyledi. Çip krizinin 2023'e kadar devam etmesi demek PlayStation 5, Xbox Series X ve Switch üretiminin sıkıntıya girmesi anlamına geliyor. Hatta birçok sektörde de stok sıkıntıları devam edecektir. Bu kriz ne yazık ki yakın zamanda geçecek gibi durmuyor. Bu yüzden konsol stoklarının da yakın bir zamanda rahatlayacağını pek söyleyemeyiz.


Etiketler : , ,