Küresel piyasalar Fed'in faiz artırımına gitmeyeceğini fiyatlıyor

Küresel piyasalar Fed'in faiz artırımına gitmeyeceğini fiyatlıyor

ABD’de açıklanan enflasyon verileri sonrası Fed’in bir sonraki toplantıda faizi sabit bırakması bekleniyor.

A+A-

ABD’de Temmuz ayına ilişkin ılımlı enflasyon verileri ilk aşamada Wall Street vadelilerini desteklerken, ABD tahvil getirileri ile dolar düştü.

S&P 500 endeksi yatay seviyeden kapanırken, Nasdaq 100 yüzde 0,2 yükseldi. ABD vadeli endeksleri hafif artıda.

Asya’da hisse senedi endeksleri Çin teknoloji hisseleri öncülüğünde düşüyor. Japonya’da piyasalar işleme kapalı. Bloomberg Dolar Endeksi dün yüzde 0,15 yükselişle kapandıktan sonra bu sabah kazançlarını koruyor.

ABD’de ılımlı tüketici enflasyonu verilerinin ardından Fed’in bir sonraki toplantısında politika faizlerini sabit bırakacağına dair beklentiler güç kazansa da bankanın “işinin henüz bitmediği” mesajını vermeye devam edeceği tahmin ediliyor. 

Açıklanan veri tüketici fiyatlarında son iki ayda arka arkaya açıklanan artışların, iki yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesinde gerçekleştiğini gösterdi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, verinin beklentilere paralel geldiğini ve iyi haber olduğunu belirtti. Daly, “Ancak zaferi kazandığımızı söyleyen bir veri değil. Hala yapacak iş var ve Fed enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürme konusunda kararlı” dedi. Fed yetkilileri bundan sonra nasıl bir patika izleneceği konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bir kesim Fed’in 1,5 yıllık faiz artışlarının görevini yerine getirdiğini söylüyor. Diğer bir kesim ise faiz artışlarına çok erken ara vermenin enflasyonu canlandırma riski taşıdığını düşünüyor.

İlgili Haberler