Logitech 2024'ün ilk yarısı için satış tahminini yükseltti

Logitech 2024'ün ilk yarısı için satış tahminini yükseltti

Logitech International Salı günü, uzun süredir CEO olarak görev yapan Bracken Darrell'in geçen ay bilgisayar çevre birimleri üreticisinden ayrılmasından bu yana ilk kez 2024 mali yılının ilk yarısı için satış görünümünü yükseltti.

A+A-

Logitech, daha önce 1,8 milyar ila 1,9 milyar dolar olan ilk yarı satışlarının şimdi 1,875 milyar ila 1,975 milyar dolar olmasını beklediğini söyledi. Ayrıca tüm yıl satışlarının 3,8 milyar ila 4 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

Ürünleri arasında mobil hoparlörler, web kameraları ve bilgisayar fareleri de bulunan klavye üreticisi, Haziran ayı sonuna kadar olan üç aylık dönemde satışlarının %16 düşerek 974 milyon dolara gerilediğini açıkladı.

Refinitiv verilerine göre analistler 923 milyon dolar gelir bekliyordu.

GAAP dışı faaliyet kârı ise 109 milyon dolar ile analistlerin 70 milyon dolarlık tahmininden daha iyi gerçekleşti.

Logitech, COVID-19 salgını sırasında insanların ev ofislerini en yeni klavyeler ve çevre birimleriyle donatmasıyla satışlarda büyük bir sıçrama gördükten sonra, bu yıl kendisini bir gerilemeye hazırlıyor.

Ekonomik gerileme nedeniyle işletmeler ve tüketiciler tarafından yapılan düşük harcamaların sonuçları etkilemesi bekleniyor.

Geçtiğimiz ay Vans spor ayakkabı ve The North Face outdoor giyim üreticisi VF Corp'un CEO'su olmak için istifa eden Darrell'in yerine geçecek kişiyi arayan Logitech için bu gerileme zorlu bir süreç.

Darrell, 10 yıl boyunca yönettiği Logitech'te, yeni ürünlerin daha hızlı piyasaya sürülmesi ve tasarımın iyileştirilmesi yoluyla bir geri dönüş sağladı.

Geçen yıl şirket, maliyet tabanını düşük talebe göre ayarlamaya çalışırken işgücünü 300 azaltarak 7.400'e indirdi.

İlgili Haberler