Manchester United rekor gelir beklerken Glazers hisselerini satmaktan vazgeçebilir

Manchester United rekor gelir beklerken Glazers hisselerini satmaktan vazgeçebilir

Manchester United'ın geçtiğimiz sezon için rekor yıllık gelir öngörmesi, Glazer ailesinin kulübü satıp satmayacağı konusundaki şüpheleri artırdı.

A+A-

Premier Lig futbol takımı, Kasım ayında başlayan ve uzun süren bir ihale sürecinin ardından İngiliz milyarder Jim Ratcliffe ve Şeyh Jassim Al Thani tarafından satın alındı.

Manchester United, Mart ayı sonuna kadar olan üçüncü çeyrek sonuçları için Salı günü yaptığı açıklamaya göre, 2023 mali yılı için gelirinin 630 milyon ila 640 milyon £ arasında olmasını bekliyor. Önceki beklentiler 590 milyon ila 610 milyon sterlin arasındaydı.

Takım sezonu üçüncü sırada tamamlayarak Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne kazançlı bir dönüş yaptı. United ayrıca Carabao Kupası'nı kazandı ve şehir dışındaki rakipleri Manchester City'ye kaybetmeden önce FA Cup'ta finale yükseldi.

Rekor gelirler Glazers'ın kulüpten tamamen ayrılma isteğini azaltabilir. Kulübün tüm hisseleri için teklif veren Şeyh Jassim, bu ayın başlarında beşinci kez teklif verdikten sonra başka bir teklifte bulunmayacağını açıkça belirtti.

Şeyh Jassim'in takımın kontrolü için en büyük rakibi, hisselerin çoğunluk kontrolü için teklif veren Ineos başkanı Ratcliffe. Manchester United ayrıca Carlyle Group, Elliott Investment Management ve Sixth Street Partners gibi yatırımcılardan da azınlık hisseleri için teklif aldı.

İlgili Haberler