Manchester United gelir ve kar tahminlerini yükseltti

Manchester United gelir ve kar tahminlerini yükseltti

Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Manchester United, yıllık gelir ve kar tahminlerini yükseltti.

A+A-

Son UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını alan İngiliz futbol kulübü Manchester United,  yıllık gelir ve düzeltilmiş kar tahminlerini yükseltti.

Aynı zamanda satış görüşmeleri de devam eden Manchester United, daha önce 590 milyon pound ile 610 milyon pound arasında olan gelir tahminine kıyasla 630 milyon pound (801.6 milyon $) ile 640 milyon pound arasında gelir beklediğini açıkladı.

Manchester United ayrıca daha önce 125 milyon pound ile 140 milyon pound arasında tahmin ettiği düzeltilmiş kar tahminini bu yıl için 140 milyon pound ile 150 milyon pound arasına yükseltti.

Geçen yılın aynı döneminde 27,7 milyon pound olan net zarar, 31 Mart'ta sona eren üçüncü çeyrekte 5,6 milyon pound olarak gerçekleşti.

Kulübün sahibi olan ABD'li Glazer ailesi, Kasım ayında 20 kez İngiltere futbol şampiyonu olan kulübü, gelmiş geçmiş en büyük spor anlaşması olabilecek bir şekilde satmayı düşündüklerini söyledi.

Aralarında Katar Şeyhi Jassim bin Hamad al-Thani, İngiliz milyarder Jim Ratcliffe ve Finlandiyalı işadamı Thomas Zilliacus'un da bulunduğu çok sayıda kişi kulübü almak için teklif verdi

Reuters bu ayın başlarında, kulübün kendisini 6 milyar dolardan fazla bir fiyata satmak için görüşmelerde bulunan Katarlı Şeyh liderliğindeki konsorsiyuma münhasırlık vermek için pazarlık yaptığını açıklamıştı.

Salı günü Manchester United'dan anlaşmayla ilgili herhangi bir güncelleme gelmedi ve ABD'de listelenen hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %1,4 düştü.

İlgili Haberler