Mc Donald's 10.000 yeni mağaza açacak

Mc Donald's 10.000 yeni mağaza açacak

McDonald's 10.000 yeni restoran ve sadakat programı genişletmesi ile hızlı büyümeye hazırlanıyor

A+A-

Dünyanın en büyük fast food zinciri McDonald's, 2027 yılına kadar dünya çapında yaklaşık 10.000 yeni restoran açmayı planladığını duyurdu. Plan gerçekleşirse McDonald's tarihindeki en büyük yıllık büyümeyi gerçekleştirmiş olacak.

McDonald's ayrıca, sadakat programının satışlarını iki katına çıkararak 45 milyar dolara ulaştırmayı ve kullanıcı tabanını 2027 yılına kadar 250 milyon müşteriye çıkarmayı hedefliyor.

Şirket, bu büyümeyi, uygun fiyatlı menü ürünleri, agresif promosyonları ve pazarlama kampanyaları gibi faktörlerle gerçekleştirmeyi planlıyor.

McDonald's CEO'su Chris Kempczinski, şirketin yatırımcı günü sırasında yaptığı açıklamada, "Tüketicinin çok dirençli olduğunu görüyoruz. Bu, bizim için bir fırsat." dedi.

McDonald's, yeni restoranların çoğunu, Çin, Hindistan, Japonya ve Brezilya gibi gelişmekte olan pazarlarda açmayı planlıyor.

Şirket, bu yeni restoranların yarısından fazlasını, McDonald's'ın ikinci en büyük pazarı olan Çin için planlıyor.

McDonald's'ın hamburger kalitesini artırmayı amaçlayan "Best Burger" girişimi de 2026 yılına kadar neredeyse tüm pazarlara yayılacak.

Şirket, yeni restoranlardan elde edilen sistem genelindeki satışlarda 2024 için sabit kur bazında yaklaşık %2'lik bir büyüme bekliyor.

McDonald's ayrıca, devam eden çatışmalar nedeniyle Orta Doğu'daki bazı pazarlarda ve bölge dışındaki sınırlı sayıda pazarda iş üzerinde bir etki gördüğünü söyledi.

Şirket ayrıca, Google Cloud ile yapay zeka (AI) çözümlerini dünya çapındaki restoranlarına dağıtmak için ortaklık kurdu. Bu ortaklık, şirketin her mağazada daha fazla görünürlük sağlamasına, maliyet tasarrufu fırsatları sunmasına ve müşterilere daha sıcak, daha taze yiyeceklerin daha hızlı sunulmasına yardımcı olacak.

McDonald's hisseleri Çarşamba günü yatay kapandı. Hisse senedi bu yıl yaklaşık %8 yükseldi ve gösterge S&P 500 endeksindeki %19'luk artışın altında performans gösterdi.

Bu haber toplam 887 defa okunmuştur
İlgili Haberler