McDonald's bazı çalışanlarının ücretlerini düşürdü

McDonald's bazı çalışanlarının ücretlerini düşürdü

McDonald's Corp, işten çıkarmaları ve bazı ofislerin kapatılmasını içeren yeniden yapılanmanın bir parçası olarak bazı çalışanların maaş paketlerinde kesintiye gidiyor.

A+A-

Wall Street Journal'ın Cuma günü konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre McDonald's bir yandan küçülmeye giderken öte yandan bazı çalışanların maaş paketlerinde kesintiye gidecek.

İlgili habere göre fast-food zinciri bazı çalışanlarına, unvan değişiklikleri ve ikramiye ve hisse senedi hibeleri gibi yan haklar da dahil olmak üzere tazminat paketlerinde indirimler yaparak şirkette kalma şansı sundu.

Rapora göre McDonald's'taki işten çıkarmalar ve değişiklikler ABD'de ve yurtdışında, şirketin Chicago'daki genel merkezinde ve saha ofislerinde, pazarlama ve operasyon gibi departmanlarda çalışanları etkiliyor.

McDonald's rapor hakkında yorum yapmayı reddetti.

Kurumsal ve diğer ofislerin yanı sıra şirketin sahip olduğu ve işlettiği restoranlarda 150 binden fazla çalışanı olan şirket, bu yılın başlarında kurumsal personel seviyelerini gözden geçirdiğini ve bazı girişimleri iptal etmeyi veya "önceliklerini azaltmayı" planladığını açıkladı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler