Mercedes-Benz Tesla'yı seçti, hisseleri yükselişe geçti

Mercedes-Benz Tesla'yı seçti, hisseleri yükselişe geçti

Dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinden Mercedes-Benz, Fod ve GM'nin ardından Tesla'nın şarj istasyonunu benimseyen ilk Alman markası oldu.

A+A-

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz yaptığı açıklamada, Kuzey Amerika'daki elektrikli araçlarının 2025'ten itibaren Tesla tarafından geliştirilen şarj teknolojisini benimseyeceğini ve önümüzdeki yıldan itibaren 12.000'den fazla Supercharger'a erişebileceğini söyledi.

Şirket, elektrikli araç sahibi olmayı kolaylaştırmak amacıyla hızlı şarj cihazları ağını genişletmeye çalışan Amerikalı rakipleri Ford ve General Motors'a katılarak Kuzey Amerika Şarj Standardını (NACS) benimsedi.

Mercedes-Benz, Kuzey Amerikalı müşterileri için Tesla'nın şarj tasarımına kaydolan ilk Alman otomobil üreticisi olacak. Alman akran Volkswagen de NACS'ı benimsemek için görüşmelerde bulunuyor.

Mercedes-Benz başlangıçta Kuzey Amerika'daki Kombine Şarj Sistemine sahip mevcut elektrikli araçlarının 2024'ten itibaren NACS ağında şarj edilmesine yardımcı olacak bir adaptör sunacak. CCS, DC hızlı şarj için yaygın olarak kullanılan rakip bir fiş.

Mercedes sürücüleri ayrıca Tesla süper şarj cihazlarını araçlarındaki kullanılabilirlik durumları ve fiyatlarıyla birlikte harita üzerinde görebilecekler.

Ayrıca, on yılın sonuna kadar Kuzey Amerika'da 2.500'den fazla yüksek güçlü şarj cihazı da dahil olmak üzere 400'den fazla şarj merkezi ile şarj ağını eşzamanlı olarak genişletmeyi planlıyor.

Bu arada Tesla, Biden yönetimi şarj ağlarını genişletmek için milyarlarca sübvansiyon sağlamaya çalışırken, ABD'deki bazı şarj istasyonlarına CCS'yi dahil etmek için konektörlerinin ötesine geçti.

ABD Enerji Bakanlığı'na göre Tesla'nın Supercharger'ları ABD'deki toplam hızlı şarj cihazı sayısının yaklaşık %60'ını oluşturuyor.

Tesla hisseleri sabah ticaretinde yaklaşık %1 artış gösterdi.

İlgili Haberler