Bir devir bitiyor: Mercedes son modelini piyasaya sürdü!

Bir devir bitiyor: Mercedes son modelini piyasaya sürdü!

Mercedes içten yanmalı son modeli olacak E-Serisi'nin lansmanını gerçekleştirdi

A+A-

borsatek.com - Mercedes-Benz, Salı günü yeni nesil E-Serisi'nin lansmanını gerçekleştirdi. Bu model, Almanya ve Çin'de üretilecek ve 2023 yılının üçüncü çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulacak. Bu, E-Serisi'nin son içten yanmalı motorlu modeli olacak. Sonraki E-Serisi modelleri, akülü arabalar için tasarlanmış yeni bir platform üzerinde geliştirilecek.

Yeni E-Serisi'nde, ön tarafta bir bilgi-eğlence "hiper ekranı", arka koltuk eğlence sistemi ve fren lambalarında Mercedes yıldızının projeksiyonu bulunuyor. Eğlence seçenekleri, Avrupa'dan Güney Kore ve Çin'e kadar farklı pazarlara uyacak şekilde düzenlenmiş. Model, yıl sonuna kadar Amerika Birleşik Devletleri'nde ve 2024'ün başlarında Çin'de satışa sunulacak.

Mercedes-Benz, 2030 yılına kadar dünya çapında sadece akülü elektrikli araç satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ancak, bu hedefini sadece "pazarların izin verdiği yerlerde" gerçekleştirmeyi amaçlayacağını belirtmişti. Otomobil üreticisi, Temmuz 2021'de 2019-2026 yılları arasında içten yanmalı motor ve plug-in hibrit teknolojisine yaptığı yatırımı %80 oranında azaltacağını ve 2022-2030 yılları arasında elektrifikasyona 40 milyar avro (44 milyar dolar) yatırım yapacağını açıkladı.

Diğer otomobil üreticileri de içten yanmalı motorlu modellerin sonunu hazırlıyor. Volkswagen, Avrupa'nın en çok satanlar listesinin başında yer alan Golf 8'in, son içten yanmalı motorlu versiyonu olacağını duyurdu.

BMW ise içten yanmalı motorlu araçlardan çıkış tarihi konusunda taahhütte bulunmamayı tercih ederek seçeneklerini açık tuttu. BMW, 2024 yılından itibaren Almanya'da içten yanmalı motor üretimini durduracak ancak başka yerlerden ithal ettiği motorlarla otomobil üretmeye devam edecek.

İlgili Haberler