Merkez Bankası'ndan KKM ile ilgili dikkat çeken açıklama

Merkez Bankası'ndan KKM ile ilgili dikkat çeken açıklama

TCMB'nin Kur Korumalı Mevduat dönüşü için özel bankalara temin edeceği kaynağın esasları belli oldu. Buna göre, işlemler için komisyon alınmayacak, teminat ve limit aranmayacak, minimum işlem tutarı ise 500 bin dolar ya da euro olacak.

A+A-

Merkez Bankası (TCMB) kur korumalı mevduat dönüşlerinin oluşturduğu Döviz talebini karşılamaları için özel bankalara ihtiyacı olan dövizi sağlayacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Kur Korumalı Mevduat dönüşü için özel bankalara temin edeceği kaynağın esasları belli oldu.

Buna göre, işlemler için komisyon alınmayacak, teminat ve limit aranmayacak.. İşlemlerde minimum tutar ise 500 bin dolar ya da euro olacak. Bu konuda kaynak aktarımı döviz piyasalarında işlem yapmaya yetkili tüm bankalar ile gerçekleştirilecek.

Bankalara yapılacak döviz ödemeleri bankaların işlemlere ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmesinden sonra gerçekleştirilecek. İşlemler tam iş günlerinde 13.30-15.00 saatleri arasında yapılacak. İşlemlerde saat 11'de TCMB tarafından ilan edilen alış kurları uygulanacak.

BDDK verilerine göre, kur korumalı TL, mevduat ve katılım hesapları 91,3 milyar lira artışla 2 trilyon 719 milyar lira oldu. Önceki hafta 52,3 milyar lira artış yaşanmıştı.

İlgili Haberler