Meta evden çalışmaya sınırlama getiriyor, ofis şartı koşuyor

Meta evden çalışmaya sınırlama getiriyor, ofis şartı koşuyor

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Meta çalışanlarından Eylül'den itibaren haftada 3 gün ofise gelmelerini istiyor.

A+A-

Meta, 5 Eylül'den itibaren çalışanların haftada üç gün ofise gelmesini zorunlu tutarak, şirketin pandeminin en yoğun olduğu dönemde savunduğu uzaktan çalışma kültüründe keskin bir dönüşe işaret ediyor.

Konu hakkında bilgi sahibi bir çalışanın Insider'a verdiği bilgiye göre, güncellenen politika Perşembe günü çalışanlara tebliğ edildi. Bir Meta sözcüsü Insider'a gönderdiği e-postada, bir ofise atanan çalışanların haftada üç gün işe gelme zorunluluğu olacağını doğruladı.

Yeni ofise dönüş planlarını ilk kez haberleştiren The Information tarafından incelenen bir iş bildiriminde Meta, "daha sıkı yüz yüze beklentilerin bazıları için bir değişim olacağını ve ödün vermeyi gerektireceğini" kabul etti, ancak ofise dönmenin "geleceği inşa ederken kritik öneme sahip olan ekibinizle birlikte çalışmanın getirdiği işbirliğini ve enerjiyi desteklediğini" belirtti.

Insider'a konuşan bir çalışana göre, ofisin bulunmadığı bir bölgede uzak bir pozisyon için işe alınan çalışanlar yeni politikadan etkilenmeyecek.

Bir Meta sözcüsü, politikanın mevcut uzaktan çalışanlar için geçerli olmayacağını söyledi.

Sözcü, "Dağıtık çalışma konusunda kararlıyız ve insanların hem ofiste hem de evde anlamlı bir etki yaratabileceğinden eminiz. Ayrıca, çalışanların en iyi işlerini yapmaları için gerekli olan işbirliğini, ilişkileri ve kültürü teşvik etmek için modelimizi sürekli olarak geliştirmeye kararlıyız" dedi.

Ofise dönüş zorunluluğu, daha önce Zuckerberg de dahil olmak üzere şirket yöneticileri ülke çapında çalışırken ve şirket ofis alanını küçültme planlarını açıklarken uzaktan çalışma kültürünü benimseyen Meta için belirgin bir ton değişikliği.

Geçtiğimiz Mart ayında The Tim Ferris Show podcast'inde Meta'nın uzun vadeli stratejisinin tartışıldığı bir röportajda Zuckerberg, bu on yılın sonuna kadar "şirketin %50 veya daha fazlasının" "dağıtık ve uzaktan" çalışmasını umduğunu söyledi.

Meta'nın kendi ürünü olan Metaverse'in sanal uzaktan çalışma seçeneklerinde yeni bir çağ başlatması bekleniyordu.

Ancak bu yıl, iki tur işten çıkarmanın ortasında, teknoloji şirketi uzaktan çalışma yaklaşımını yeniden değerlendireceğini belirtmeye başladı.

CEO Mark Zuckerberg, Mart ayında 10.000 çalışanın işten çıkarılacağını duyurduğu bir notta, bir şirket analizinin "kariyerlerinin başındaki mühendislerin haftada en az üç gün takım arkadaşlarıyla yüz yüze çalıştıklarında ortalama olarak daha iyi performans gösterdiklerini" gösterdiğini yazdı. Analizin ayrıntıları paylaşılmadı.

Zuckerberg, "Bu daha fazla çalışma gerektiriyor, ancak hipotezimiz, yüz yüze güven inşa etmenin hala daha kolay olduğu ve bu ilişkilerin daha etkili çalışmamıza yardımcı olduğu yönünde" diye yazdı.

Insider'ın daha önce bildirdiğine göre, şirket ayrıca Mart ayı civarında işe alım yöneticilerine uzaktan çalışma seçeneği sunan yeni iş ilanlarını durdurmalarını söylemeye başlamıştı.

Bir Meta sözcüsü o sırada yaptığı açıklamada bu hamlenin "tamamen geçici" olduğunu ve şirketin yeniden yapılanma planlarının bir parçası olduğunu söyledi.

İlgili Haberler