Mia Teknoloji'nin bir ortağı paylarını belirsiz tutara devretti

Mia Teknoloji'nin bir ortağı paylarını belirsiz tutara devretti

Mia Teknoloji'nin üç kurucu ortağından birisi paylarının bir kısmınıbelirsiz tutara diğer iki ortağa devretti.

A+A-

Üç bilgisayar mühendisi tarafından kurulan ve yaklaşık 2 yıl önce halka açılarak hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Mia Teknolji'nin ortaklık yapısı değişti. 

Şirketin üç kurucu ortağından birisi olan, yönetim kurulu üyesi Mehmet Cengiz Bağmancı elindeki hisselerin önemli kısmını şirketin oy hakkına sahip diğer iki ortağına devretti. Şirketten KAP'a gönderilen açıklamaya göre, Bağmancı elindeki 21.450.000 adet A Grubu ve 38.675.000 adet B Grubu payı diğer ortaklar Ali Gökhan Beltekin ve İhsan Ünal'a devretti. 

Yüzde 49'u halka açık olan Mia Teknoloji'de yaşanan bu devir ile ilgili olarak açıklamada, yatırımcılar açısından çok önemli olan herhangi bir rakama yer verilmedi.

Sağlık teknolojisi yazılımı bölümürü ABD'li bir şirkete sattığını Türkiye'de ilk defa borsatek.com'un haber yaptığı şirket, bu gelişme üzerine KAP'a görüşmelerin devam ettiği yönünde açıklama yapmış ve bu açıklamadan 3,5 ay sonra 31 Eylül'de de satış gerçekleştiğini açıklamıştı.

Hisse devri öncesi ortaklık yapısı şöyleydi:

Hisse devrinden sora ortaklık yapısı şöyle oldu:

>>Mia Teknoloji'den isimsiz ABD'li şirkete 46 milyon dolarlık satış!

>>Mia Teknoloji'den satış haberi ile ilgili açıklama

>>Mia Teknoloji sağlık teknolojisi yazılım bölümünü satıyor

Mia Teknoloji tarafından ortakların hisse devri ile ilgili olarak KAP'a gönderilen açıklama şöyle:

" MİA Teknoloji kurucu ortaklarımızdan Mehmet Cengiz Bağmancı, bir kısım kişisel ve sağlık sebepleriyle MİA'ya katkı sağlamasının zorlaşması düşüncesi ve sorumluluğu ile sahip olduğu 21.450.000 adet A Grubu Payın; 10.400.000 adedini Ali Gökhan Beltekin'e, 11.050.000 adedini İhsan Ünal 'a, 38.675.000 adet B Grubu payın; 10.596.000 adedini Ali Gökhan Beltekin'e, 13.261.000 adedini İhsan Ünal'a devir edilmesi işlemine ilişkin tarafların mutabık kaldığı Protokol 19.12.2023 tarihinde imzalanmıştır. MİA'nın şimdiye kadar göstermiş olduğu başarılarındaki katkılarından dolayı kendisine teşekkürlerimizi sunarız.

Kamuoyuna saygıyla sunarız."

İlgili Haberler