Mia Teknoloji'den isimsiz ABD'li şirkete 46 milyon dolarlık satış!

Mia Teknoloji'den isimsiz ABD'li şirkete 46 milyon dolarlık satış!

Mia Teknoloji'nin bazı yazılımlarını devrettiği iştirakinin yüzde 52'sini sattığı ABD'li şirket muamma oldu

A+A-

Sağlık yazılımı alanında önemli şirketlerden birisi olan ve hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören, Mia Teknoloji soru işaretlerine neden olan bir satışın altına imza attı.

Şirket, dün akşam KAP'a yaptığı bildirimin ardından bugün de konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Her iki açıklamada da özetle, sağlık alanındaki yazılımlara ilişkin lisans haklarının New York merkezli MIA Tech Corporation unvanlı kendi iştirakine devredildiğini ve bu iştirak şirketinin yüzde 51 hissesinin 46 Milyon ABD Doları karşılığında ABD merkezli yatırımcı firmaya satılmasına ilişkin niyet mektubu imzalandığı belirtildi.

Türkiye'de bu satış ile ilgili ilk haber 12 Haziran 2023 tarihinde borsatek.com'da çıkmıştı. Mia Teknoloji Borsatek'te çıkan haberin ertesi günü KAP'a gönderdiği açıklama ile habere konu görüşmeleri doğrulamış ve gelişme oldukça açıklama yapacağı bilgisini kamuoyuna duyurmuştu.

Borsatek'teki haber yayın tarihinde Borsa İstanbul'da 125 TL civarında olan Mia Teknoloji hisseleri dün 826.50 TL'den kapanış yaptıktan sonra şirketten 46 milyon dolarlık satış ile ilk açıklama yapıldı. Hisseler bugün 909.10 TL ile tavan fiyatı gördükten sonra hızla geriledi ve günü yüzde 2.72 kayıpla 804 TL'den kapattı.

Günün en çok dikkat çeken hissesi olan Mia Teknoloji'nin söz konusu iştirak devri ile ilgili ciddi sorular da gündeme geldi. Sosyal medyada da çokca paylaşılan ve yanıt aranan satış ile ilgili sorular şunlar:

1) Mia Teknoloji'ye ait sağlık yazılım lisansları, iştiraki olsa da New York merkezli MIA Tech Corporation'a bedelsiz mi devredildi? Şirketin küçük ortaklarının burada menfeat kaybı var mı?

2) Lisansların devredildiği iştirakin yüzde 52'sinin 46 milyon dolara devredildiği ve Mia Teknoloji'nin KAP'a gönderdiği açıklamada "Anılan şirketin bağlı bulunduğu holding 2 milyar doların üzerinde olan şirket sermayesi ile birçok ülkede faaliyet göstermektedir" denilen şirketin adı neden gizlenmektedir?...

Mia Teknoloji MIATK hisseleri son 1 yıl günlük fiyat grafiği

İlgili Haberler