Micron, Çin'de bir fabrikaya 4,3 milyar yuan yatarım yapacak

Micron, Çin'de bir fabrikaya 4,3 milyar yuan yatarım yapacak

Micron, Çin'in Xian kentindeki bir fabrikaya gelecek birkaç yıl içinde 4,3 milyar yuan (602,77 milyon dolar) yatırım yapacağını duyurdu.

A+A-

Micron, geçtiğimiz ay ABD'nin en büyük bellek yongası üreticisi olan firmanın bir ağ güvenliği incelemesinde başarısız olduğunu ve düzenleyicinin kilit altyapı operatörlerinin şirketten alım yapmasını engelleyeceğini söyleyen Çin'in siber uzay düzenleyicisi tarafından hedef alındı.

Micron, Cuma günü WeChat üzerinden yaptığı açıklamada incelemenin kararından bahsetmedi.

Haberde CEO Sanjay Mehrotra'nın şu sözlerine yer verildi: "Bu yatırım projesi Micron'un Çin'deki işine ve ekibine olan sarsılmaz bağlılığını göstermektedir."

Şirket, yatırımın Micron'un 2016'dan beri fabrikada kullandığı Tayvanlı Powertech Technology'nin Xian merkezli bir iştirakinden paketleme ekipmanı satın almayı içereceğini söyledi.

Ayrıca tesisin paketleme ve test yeteneklerini güçlendirmek için mobil DRAM, NAND ve SSD ürünleri üretmek üzere tesiste yeni bir üretim hattı açacak.

Micron anlaşmanın değerini açıklamadı ancak Powertech'in Xian'daki iştirakinin 1.200 çalışanına sözleşme teklif edeceğini ve yatırımın 500 kişilik ek istihdam yaratacağını söyledi.

Şirket, bu sayede Micron'un Çin'deki işgücünün 4.500'den fazla kişiye ulaşacağını da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler