Moody's 10 ABD bankasının kredi notunu düşürdü

Moody's 10 ABD bankasının kredi notunu düşürdü

Moody's 10 ABD bankasının notunu düşürdü, diğerlerine olası kesintiler konusunda uyardı.

A+A-

Derecelendirme kuruluşu Moody's Pazartesi günü birçok ABD bankasının kredi notunu düşürdü ve ülkenin en büyük kredi kuruluşlarından bazılarının durumunu gözden geçirdiği uyarısında bulundu.

Moody's 10 ABD bankasının notunu bir kademe düşürdü ve bazı bankacılık devlerini potansiyel not indirimleri için incelemeye aldı. Kuruluş ayrıca birkaç büyük kredi kuruluşunun görünümünü de negatife çevirdi. Toplamda sektördeki 27 bankanın değerlendirmesini değiştirdi.

Notu düşürülen bankalar arasında M&T Bank, Pinnacle Financial Partners, Prosperity Bank ve BOK Financial Corp yer alıyor.

Not indirimi için incelemeye alınan bankalar arasında BNY Mellon (BK.N), US Bancorp, State Street ve Truist Financial bulunuyor.

Moody's bir notunda, "Birçok bankanın 2. çeyrek sonuçları, iç sermaye yaratma kabiliyetlerini azaltacak artan karlılık baskıları gösterdi" diye yazdı.

Derecelendirme kuruluşu, "Bu durum, ılımlı bir resesyonun yaklaştığı ve bankaların faiz oranlarından kaynaklanan daha büyük risklerle ve varlık ve yükümlülüklerini yönetmekle uğraştığı bir döneme denk geliyor" dedi.

Bu yılın başlarında Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın çöküşü ABD bankacılık sektöründe bir güven krizine yol açmış, yetkililerin güveni desteklemek için acil önlemler almasına rağmen bir dizi bölgesel bankadaki mevduatlara hücum yaşandı.

Moody's diğerlerinin yanı sıra Capital One, Citizens Financial ve Fifth Third Bancorp için görünümü durağandan negatife çevirdi.

Derecelendirme kuruluşu ayrıca diğer bankaların yanı sıra PNC Financial Services Group, Citizens ve Huntington Bancshares'in notlarını da teyit etti.

İlgili Haberler