Kredi derecelendirme kuruluลundan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, kรผresel ekonomik bรผyรผmenin 2019 ve 2020 yฤฑllarฤฑnda daha รถnce tahmin edilen seviyeden dรผลรผk olarak yรผzde 2,9 seviyesinin altฤฑnda gerรงekleลmesinin beklendiฤi bildirildi.
2017 ve 2018 yฤฑllarฤฑnda 2019-2020 yฤฑllarฤฑna iliลkin kรผresel ekonomik bรผyรผmenin yรผzde 3,3 seviyesinde gerรงekleลmesi bekleniyordu.
Aรงฤฑklamada, kรผresel ticaretteki yavaลlamanฤฑn ve artan ticaret gerilimlerinin รถnรผmรผzdeki dรถnemde sadece ABD ve รinโi deฤil, Japonya, Gรผney Kore ve Almanya gibi diฤer aรงฤฑk ekonomileri de olumsuz yรถnde etkilemesinin beklendiฤi bildirildi.
ABD ve รin arasฤฑndaki ticari ve jeopolitik gerilimlerin bir sรผre daha devam etmesinin beklendiฤi belirtilen aรงฤฑklamada, bunun kรผresel ticaret akฤฑลฤฑnฤฑn ve tedarik zincirinin yeniden ลekillenmesine yol aรงabileceฤi kaydedildi.
Moodyโs aรงฤฑklamasฤฑnda deฤerlendirmelerine yer verilen Moodyโs Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Madhavi Bokil, โ2019 yฤฑlฤฑnda geliลmiล ekonomilerde bรผyรผme yavaลlayacak fakat saฤlamlฤฑฤฤฑnฤฑ koruyacak. รte yandan G20 iรงerisindeki geliลmekte olan ekonomiler zayฤฑflฤฑฤฤฑnฤฑ sรผrdรผrecek. ABDโde mali teลvikin azalmasฤฑ, parasal programฤฑn geri รงekilmesi ve daha sฤฑkฤฑ ticaret รถnlemleri bรผyรผmeyi azaltacak. Euro Bรถlgesiโnin bรผyรผmesi de dรถngรผsel olarak ฤฑlฤฑmlฤฑ bir hal alacak.โ dedi.







