Uluslararasฤฑ kredi derecelendirme kuruluลu Moody’s, Rusya ile Ukrayna arasฤฑndaki savaลฤฑn ve buna baฤlฤฑ yaptฤฑrฤฑmlarฤฑn enflasyonist baskฤฑlar ile tedarik zinciri aksamalarฤฑ gibi mevcut riskleri ลiddetlendirdiฤini bildirdi.
Moody’s’den yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Rusya’nฤฑn Ukrayna‘yฤฑ “iลgali” ve hรผkรผmet yaptฤฑrฤฑmlarฤฑ ile ticari askฤฑya almalar yoluyla artan uluslararasฤฑ tepkinin, dรผnya รงapฤฑnda yeni ekonomik ve finansal riskler ile gรผvenlik riskleri yarattฤฑฤฤฑ aktarฤฑldฤฑ.
Bu geliลmelerin mevcut enflasyonist baskฤฑlarฤฑ ve tedarik zinciri aksamalarฤฑnฤฑ ลiddetlendirdiฤine iลaret edilen aรงฤฑklamada, Moody’s’in temel makroekonomik varsayฤฑmlarฤฑnฤฑ yeniden deฤerlendirdiฤi ve gelecek gรผnlerde yeni tahminlerin sunulmasฤฑnฤฑn beklendiฤi kaydedildi.
Aรงฤฑklamada, askeri รงatฤฑลmanฤฑn ve uluslararasฤฑ yaptฤฑrฤฑmlarฤฑn kรผresel kredi koลullarฤฑna etkisinin boyutunun bunlarฤฑn sรผresine ve aฤฤฑrlฤฑฤฤฑna baฤlฤฑ olacaฤฤฑ ifade edildi.
Krizin uzunluฤu hala belirsiz olsa da ลiddetinin halihazฤฑrda yรผksek olduฤu belirtilen aรงฤฑklamada, emtia fiyat ลoklarฤฑnฤฑn enflasyonist baskฤฑlarฤฑ kรถtรผleลtireceฤi ve tรผketici gรผvenini azaltacaฤฤฑ aktarฤฑldฤฑ.
Aรงฤฑklamada, Rusya’ya yรถnelik yaptฤฑrฤฑmlarฤฑn, iลlerin askฤฑya alฤฑnmasฤฑnฤฑn ve finansal piyasa oynaklฤฑฤฤฑnฤฑn finansal yansฤฑmalarฤฑ olacaฤฤฑ kaydedildi.
Yรผkselen veya daha geniล bir askeri รงatฤฑลma senaryosunda ilave gรผvenlik sorunlarฤฑnฤฑn ortaya รงฤฑkabileceฤine iลaret edilen aรงฤฑklamada, sรถz konusu risklerin bรถlgeye, sektรถre รผlke profiline gรถre deฤiลiklik gรถstereceฤi belirtildi.







