MS: Türkiye duruşumuz Overweight

MS: Türkiye duruşumuz Overweight

Morgan Stanley, Türkiye'de hisselerin ucuz kalmış olması nedeniyle Türkiye'nin EEMEA piyasaları içinde "piyasa üstü getiri" olarak değerlendirildiğini bildirdi.

A+A-

Morgan Stanley tarafından yayınlanan raporda TCMB'nin bu hafta yapacağı PPK toplantısına ilişkin değerlendirmelere yer verildi ve son gelişmeler ışığında genel olarak Türkiye piyasasının EEMEA piyasaları içinde Overweight olarak yani piyasa üstü getiri sunan bir pazar olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Morgan Stanley'in raporunda şöyle denildi:
"Döviz piyasalarındaki yüksek volatilitenin ardından bütün gözler TCMB'nin alacağı karara çevrilmiş oldu. TCMB'nin yetersiz döviz rezervleri nedeniyle piyasaları bir döviz likiditesi artışı ile karşılaştıracak güçlü bir adım atmasını beklemiyoruz.

Bununla birlikte bu açıdan bazı yenilikçi adımlar atılabilir. Faiz oranları cephesinde bir faiz artırımı beklentisi kısmen görülebiliyor. Zira döviz sepeti TCMB'nin faizleri 550 baz puan yükselttiği 2014 Ocak ayındaki seviyelerine yükselmiş durumda.

Strateji etkileri: Tehditkar makro (politika, Fed TL) unsurlara karşın hisse senedi stratejimiz EEMEA karşısında Türkiye için ucuz fiyat seviyeler nedeniyle overweight düzeyinde bulunuyor. Hisse senedi değerleri teknik olarak rekor düzeyde aşırı satılmışlık sinyalleri veriyor ve görece olarak dirençli bir karlılık trendi izleniyor.

Döviz: TL'de ayı yönünde kalmaya devam ediyoruz. Seçimlere yönelik belirsizlikler bu değerlendirmede etkili oluyor. TCMB'nin de kura verceği desteğin sınırlı olması bekleniyor.

Yerel tahviller: Türkiye'nin devlet tahvilllerinde de ayı yönünde kalmaya devam ediyoruz. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.