Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones'u bu hafta neler bekliyor

Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones'u bu hafta neler bekliyor

Geçen haftayı kazançla kapatan New York borsasında bu hafta önemli şirketler açıklayacakları bilançolarla gündemi belirleyecek

A+A-

New York Borsası'nda bu hafta da bilançoların açıklanması tam gaz devam edecek. Bank of America (BAC) ve Goldman Sachs (GS) tarafından gelecek sonuçlar, finansal sistemin geçtiğimiz ilkbaharda yaşanan bir dizi banka iflasıyla nasıl başa çıktığını dair yeni bir perspektif sunacak.

Çarşamba günü Netflix ve Tesla, bu yılki piyasa rallisini körükleyen teknoloji devleri olarak ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayan ilk şirketler olacak.

Ekonomik veri cephesinde, Haziran ayı perakende satışları, ev inşaatçılarına olan güven ve konut başlangıçlarına ilişkin son bilgiler ekonomik takvimde yerini alacak.

Geçen hafta, ABD ekonomisi, Mart 2021'den bu yana en yavaş hızda artan enflasyon ve yaklaşık iki yılın en yüksek tüketici güveni seviyesine ulaşıldığını gösteren verilerle pozitif sinyaller verdi. Bu olumlu veriler, JPMorgan (JPM), Wells Fargo (WFC) ve Delta Air Lines'ın (DAL) güçlü kazançlarıyla birleşerek hisse senetlerinin yükselmesini tetikledi.

Teknoloji odaklı Nasdaq Mart ayından bu yana en iyi haftasını geçirerek %3,3 oranında değer kazandı. Bu süre zarfında S&P 500 ve Dow Jones Endüstriyel Ortalamasıher biri yaklaşık %2,3 artış gösterdi.

Finans sektörü, JPMorgan (JPM) ve Wells Fargo (WFC) gibi büyük kurumların ikinci çeyrekte karının %67 artarak analist beklentilerini aştığı bir haftayı geride bıraktı. Ancak her iki kurum da büyük tüketici franchise'larına sahip olup, artan kredi kartı borçlanmasından yararlanıyor. Öte yandan, yatırım bankacılığına daha fazla önem veren Citigroup'un (C) gelirleri geçen yıla göre %1 azaldı. Bu haberin ardından Citigroup'un hisseleri %4'ten fazla değer kaybetti.

Citigroup CEO'su Jane Fraser, "Yatırım bankacılığında uzun süredir beklenen toparlanma henüz gerçekleşmedi, bu hayal kırıklığı yaratan bir çeyrek oldu" dedi.

Bu hafta Bank of America (BAC), Morgan Stanley (MS) ve Goldman Sachs'ın (GS) ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayacak ve Wall Street gündeminin merkezinde olacak. 

Teknoloji sektöründe ise Tesla ve Netflix, bu yılın piyasa rallisine odaklanmış sektör için yoğun birkaç haftayı başlatacak.

Bu yıl hisseleri yaklaşık %130 artan Tesla, yatırımcıların hem otonom sürüş yetenekleri çevresindeki yapay zeka hype'ına hem de güçlü araç teslimat rakamlarına ve Supercharger ağının sektördeki rakiplerine hızla genişlemesine tepki verdiğini gördü.

Goldman Sachs analisti Mark Delaney, Perşembe günü yayınlanan bir notta, yatırımcıların son fiyat indirimlerinin Tesla'nın kar marjını nasıl etkilediğini değerlendirirken "birincil odak noktasının GAAP dışı otomobil brüt kar marjı" olacağını belirtti.

Enflasyonun düşük seyretmesiyle birlikte, enflasyonun artık gelir büyümesini desteklememesi nedeniyle şirketlerin marjları muhtemelen tüm sektörlerin odak noktası olacak.

Netflix hisseleri bu yıl daha ölçülü bir şekilde %50 artış gösterdi, ancak yatırımcılar, Hollywood'daki iş bırakma eylemlerinin şirketin planlarına nasıl bir etkisi olduğuna dair yöneticilerin yorumlarını merakla bekliyor.

S&P 500 şirketlerinin bu çeyrekteki kazançlarının %7 düşmesi bekleniyor ve bazı analistler bunun mevcut kazanç durgunluğunun sonunu işaret edeceğine inanıyor.

Delta, PepsiCo (PEP), JPMorgan ve Wells Fargo, geçen hafta analist beklentilerini aştı ancak hiçbiri sonuçların ardından büyük hisse senedi hareketleri yaşamadı. Analistler, hisse senetlerinin kazançlarını korumasına yardımcı olacak kadar iyi olabileceklerini, ancak hisse fiyatlarını daha yükseğe çıkarmayabileceklerini belirtiyorlar.

İlgili Haberler