Facebook, ฤฐsrail Baลbakanฤฑ Binyamin Netanyahu’nun oฤlunun Filistinli Mรผslรผmanlarฤฑ hedef alan paylaลฤฑmฤฑnฤฑ sildi ve hesabฤฑnฤฑ geรงici olarak askฤฑya aldฤฑ.
Oฤul Yair Netanyahu’nun geรงen hafta Facebook’ta paylaลtฤฑฤฤฑ “Ya tรผm Yahudiler veya da tรผm Mรผslรผmanlar bu topraklardan (Filistin-ฤฐsrail) tamamen ayrฤฑlmadan buraya barฤฑล gelmez. Ben ikincisini tercih ederim.” mesajฤฑ sosyal paylaลฤฑm sitesi tarafฤฑndan silindi.
Filistinlileri hedef alan mesajฤฑ silmesinin ardฤฑndan Facebook’u hedef alan Yair Netanyahu, sosyal paylaลฤฑm sitesini “dรผลรผnce polisliฤi” yapmakla suรงladฤฑ.
Bu suรงlamanฤฑn ardฤฑndan Facebook, oฤul Netanyahu’nun hesabฤฑnฤฑ 24 saatliฤine dondurdu.
Twitter hesabฤฑndan paylaลtฤฑฤฤฑ mesajda oฤul Netanyahu, “Facebook, kendisini eleลtirdiฤim iรงin beni 24 saatliฤine engellemiล. Dรผลรผnce polisi. ฤฐnanฤฑlmaz.” ifadelerini kullandฤฑ.
Yair Netanyahu geรงen hafta Facebook’ta yayฤฑnladฤฑฤฤฑ mesajฤฑnda bรถlgede barฤฑลฤฑn saฤlanmasฤฑ iรงin iki seรงenek olduฤunu dile getirerek, “Ya tรผm Yahudiler veya da tรผm Mรผslรผmanlar bu topraklardan (Filistin-ฤฐsrail) tamamen ayrฤฑlmadan buraya barฤฑล gelmez. Ben ikincisini tercih ederim.” diyerek Filistinli Mรผslรผmanlarฤฑ bรถlgede istemediฤini aรงฤฑkรงa dile getirmiลti.
ฤฐsrail Baลbakanฤฑ Binyamin Netanyahu’nun 27 yaลฤฑndaki oฤlu Yair Netanyahu, sฤฑk sฤฑk sosyal medyadaki skandal mesajlarฤฑyla gรผndeme geliyor.







