New York borsası "acı bir son" ile yüz yüze gelebilir

New York borsası "acı bir son" ile yüz yüze gelebilir

Morgan Stanley, hisse senedi yatırımcılarının "Acı Bir Son" ile karşılaşabileceğini açıkladı

A+A-

Wall Street'in önde gelen stratejistlerinden biri olan Morgan Stanley'den Michael Wilson, hisse senedi piyasasındaki yükseliş trendini kabul etmekte birlikte yatırımcıları, yaklaşmakta olan "acı bir son" konusunda uyardı.

Wilson, 2023'te beklenen bir piyasa çöküşünün hala gerçekleşmedi, bununla birlikte, azalan mali destek, düşük likidite ve düşen enflasyonun, bu yılın ikinci yarısında ABD hisse senedi rallisini zorlayacağını ifade etti.

Wilson, Mart ayında bankaların kurtarılması sırasında ortaya çıkan aşırı likiditenin de hisse senetlerinin performansını zorlayacağını ve hisse senetlerinin "taşıyabileceği kadar gergin" olabileceğini belirtti.

Wilson, Salı günü yayınladığı bir notta, "Temel büyüme görüşümüzü dikkate aldığımızda, piyasadaki mevcut iyimserliğe katılmakta güçlük çekiyoru. Eğer yılın ikinci yarısında beklenen ekonomik büyüme yaşanırsa, hisse senedi fiyatlarını desteklemek için kullanılan artış argümanının doğru olduğu görülecek. Aksi takdirde, gördüğümüz riskin çok yüksek olduğunu göz önünde bulundurarak, birçok yatırımcı bir 'acı son' ile karşılaşabileceğini söyleyebiliriz," dedi.

Chris Montagu liderliğindeki Citigroup stratejistleri ABD hisse senedi vadeli işlem pozisyonlarının 2010'dan bu yana en büyük artışını yaşadığını belirtti. Onlar için asıl mesele, bu momentumun sürekli olup olmayacağı ya da kar alımı ve riskten korunma turlarının önümüzdeki haftalarda piyasayı yavaşlatıp yavaşlatmayacağıdır.

ABD hisse senetleri bu yıl, yapay zeka sektöründeki patlamanın kârlarını artıracağı düşüncesiyle, bir grup büyük teknoloji firmasının liderliğinde güçlü bir ralli gerçekleştirdi. Bloomberg tarafından toplanan verilere göre, bir menkul kıymetin fiyatı ile iki hareketli ortalama arasındaki ilişkiyi gösteren MACD momentumu, hem S&P 500 hem de Nasdaq 100 için henüz pozitif durumda.

Wilson, ekibinin bu yıl S&P 500 hakkındaki tahminlerinin "çok hatalı" olduğunu kabul ediyor ve kazanç modellerinin ne kadar yanıltıcı olup olmadığını sorguladıklarını belirtiyor. Wilson ve ekibi buna rağmen, tahminlerine bağlı kalma kararı aldılar. Morgan Stanley, yavaşlayan enflasyonun, genel beklentilerin üzerinde bir etki oluşturarak şirketlerin gelir büyümesi üzerinde doğrudan olumsuz bir etkiye sahip olacağını öngörüyor.

Wilson, geçen hafta açıklanan üretici fiyatlarının beklentilerin altında kalmasının, önümüzdeki dört ay boyunca gelir artışında önemli bir düşüşe işaret ettiğini belirterek, bu durum için, "negatif operasyonel kaldıraç etkisini göz önünde bulundurduğumuzda, kazanç tahminimizin oldukça altında kalmasının haklı olduğunu gösterir" ifadesini kullandı.

Morgan Stanley, faiz oranlarının yüksek seyretmesi nedeniyle yüksek finansal kaldıraçlı firmalardan kaçınma tavsiyesinde bulunuyor.
 

İlgili Haberler