New York Borsası'na çip tasarımcısı Arm geliyor

New York Borsası'na çip tasarımcısı Arm geliyor

SoftBank Group Corp'un sahibi olduğu çip tasarımcısı Arm Holdings Ltd, halka arz (IPO) ediliyor. Hisse fiyatının 47 ile 51 dolar arasında olması bekleniyor.

A+A-

Çip tasarımcısı Arm Holdings, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek ilk halka arzında hisse başına 47-51 dolar talep etmeyi hedefliyor. Bu fiyat aralığı, şirketin değerini 50-54 milyar dolar aralığında tutacak ve Arm'ı New York borsasında listelenen en değerli şirketlerden biri yapacak.

SoftBank'ın sahibi olduğu Arm, 5-5.4 milyar dolarlık bir değerleme ile halka arz olacak. Kaynaklara göre, SoftBank, talebin güçlü olması durumunda fiyat aralığını artırabilir. Arm, küresel akıllı telefon sevkiyatlarındaki düşüş nedeniyle son dönemde bazı ürünlerine yönelik talep kaybı yaşadı. Ancak . Arm'ın büyük müşterileri, halka arzda yatırımcı olarak yer almakta. Arm'ın tasarımları, dünyadaki birçok teknoloji şirketi tarafından kullanılmakta ve çeşitli endüstrilerde kullanılan çiplere güç sağlamakta.

Arm'ın yarı iletken tasarımlarını vazgeçilmez bir kaynak olarak görülüyor. Tasarımları 260'tan fazla teknoloji şirketi tarafından yılda 30 milyardan fazla çip üretmek için kullanılıyor ve dünyadaki akıllı telefonların yüzde 99'una ve en küçük sensörlerden en güçlü süper bilgisayarlara kadar her şeye güç sağlıyor

İlgili Haberler