S&P 500,Dow Jones, Nasdaq Composite'te iyimser hava

S&P 500,Dow Jones, Nasdaq Composite'te iyimser hava

ABD piyasaları bugün İşçi Bayramı nedeniyle kapalı. Piyasalar ise Fed’e odaklanmış durumda. S&P 500,Dow Jones, Nasdaq Composite’te son beklentiler iyimser.

A+A-

New York borsasında hisse senetleri piyasası ağustos ayının büyük bir bölümünde düşüş yaşamasına rağmen, ayın son haftasında bir ralli gerçekleşti. Nasdaq Composite büyük bir artış göstererek kazançlara liderlik ederken, S&P 500 ve Dow Jones Endüstriyel Ortalaması da değer kazandı.

Bu hafta ekonomik takvimde Çarşamba günü en yoğun program olacak. S&P Global ve Institute for Supply Management'ın hizmet sektörü okumaları sabah, Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı Fed'in Bej Kitabı ise öğleden sonra açıklanacak.

Kurumsal tarafta ise Kroger, GameStop ve Zscaler üç aylık raporlarını açıklayacak.

Geçtiğimiz hafta açıklanan ağustos istihdam raporu, ABD işgücü piyasasının yavaşlamaya devam ettiğine dair kanıtlar sunmuştu. Bu veriler, Fed'in faiz artışını erteleme olasılığının arttığını gösterdi. CME Group'tan alınan verilere göre, piyasaların bu ay faizleri değiştirmeme ihtimali yüzde 94 olarak fiyatlandı.

Yatırımcılar, bu verilerin yanı sıra hisse senedi piyasasındaki mevsimsel eğilimleri de dikkate alarak gelecek haftayı değerlendirecekler.

Eylül ayı, tarihsel olarak S&P 500 için en kötü ay olmuştur. Ancak uzmanlar, bu yılın Eylül ayının olasılıklarının yüksek olduğunu ve kazanç getirebileceğini belirtiyor.

Bu haber toplam 807 defa okunmuştur
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.