Nomura'nın merkezine polis baskını

Nomura'nın merkezine polis baskını

Nomura'nın Frankfurt ofisleri Cum-Ex vergi skandalı soruşturması kapsamında aranıyor

A+A-

borsatek.com - Nomura Holdings Inc. şirketinin Frankfurt'taki ofisleri, birçok büyük bankanın da soruşturma geçirdiği Cum-Ex vergi temettü skandalına ilişkin geniş çaplı bir soruşturma kapsamında savcılar tarafından aranıyor.

Köln merkezli savcılar, Cum-Ex ile ilgili olarak bir kredi kuruluşunda arama yaptıklarını doğruladılar; ancak resmi politikayı gerekçe göstererek herhangi bir isim açıklamayı reddettiler.

Nomura'nın Alman sözcüsü, savcıların temettü kayıt tarihi civarında Alman hisselerindeki tarihi işlemlerle ilgili bir soruşturmayla bağlantılı olarak Frankfurt'taki ofislerine gittiklerini ifade etti. Sözcü, bankanın soruşturma çerçevesinde savcılıkla işbirliği yaptığını belirtti.

Cum-Ex, birden fazla yatırımcının sadece bir kez ödenen temettü vergisinin iadesini talep etmesine olanak tanıyan vergi yasalarından yararlanarak Avrupa genelinde milyarlarca avroluk devlet gelirini hortumlayan bir ticaret stratejisiydi. Almanya, bu uygulamayı 2012 yılında kaldırmıştı.

Skandalın on yıldan uzun bir geçmişi olmasına rağmen, finans sektörü üzerindeki etkisi hala devam etmektedir. Köln'deki savcılar, yaklaşık 1.600 kişiyi soruşturuyor ve uluslararası bankalar üzerindeki baskıyı artırıyor. Son aylarda, BNP Paribas SA, Bank of America Corp. Merrill Lynch ve Barclays Plc gibi bir dizi kurum, yetkililer tarafından hedef alındı.

Bu haber toplam 739 defa okunmuştur
İlgili Haberler