Nvidia artık Facebook'tan daha değerli

Nvidia artık Facebook'tan daha değerli

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Nvidia, eski ismi Facebook adıyla bilinen Meta'yı geçerek Amerika'nın en değerli yedinci şirketi oldu.

A+A-

Donanım takipçilerinin yakından tanıdığı Nvidia, geçtiğimiz saatlerde açıkladığı raporu ile birlikte önemli bir yükseliş kaydetti.

Nvidia Meta'dan Artık Daha Değerli

Geçtiğimiz saatlerde Nvidia 2021'in son çeyreği için, yani mali yıl açısından baktığımızda içinde bulunduğumuz mali yılın üçüncü çeyreği için verilerini açıkladı. Nvidia'nın bu haberin yazıldığı esnada piyasa değeri 667 milyar dolar. Bu sayı da onu Meta'nın üstüne çıkartarak ABD'nin en değerli 7. şirketi yapmış oldu. Meta'nın şu anki değeri ise 631 milyar dolar.

Aslında burada elbette Nvidia'nın yakaladığı bir başarı var ancak Meta'nın geçtiğimiz haftadan bu yana bir kayıp yaşadığını da biliyoruz. Yine de özellikle son çeyrekte Nvidia'nın ciddi bir para kazandığını da rahatlıkla söyleyebiliriz. Nvidia'nın şu anda üzerinde şirket Berkshire Hathaway ve onun değeri de 720 milyar dolar. 

Son olarak geçtiğimiz günlerde Nvidia'nın Arm'ı satın almaktan vazgeçtiğini de belirtelim. Nvidia'nın bu satın alımdan vazgeçmesinin ardından gözlerin Microsoft'un Activision Blizzard satın alımına döndüğünü de söylemek gerek.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler