Nvidia bugün bilançosunu açıklayacak: Borsalar ya coşacak ya çökecek

Nvidia bugün bilançosunu açıklayacak: Borsalar ya coşacak ya çökecek

Yapay zeka çipleri sayesinde kısa sürede değerini katlayan ve en büyüklerin arasına giren Nvidia bugün bilançosunu açıklayacak. Bilançodaki veriler küresel piyasalar için büyük bir heyecanla bekleniyor.

A+A-

Nvidia bugün Wall Street kapanışından sonra dördüncü çeyrek mali sonuçlarını açıklayacak. Bu, son zamanlarda en merakla beklenen kazanç raporlarından biri olacak.

Yapay zeka çipleri ile önplana çıkarı Nvidia'nın hisseleri son 12 ay içinde %184 artış gösterdi, hisseleri sırasıyla %91 ve %67 artan rakipleri AMD ve Intel'i  geride bıraktı.

Nvidia'nın piyasa değeri geçtiğimiz hafta kısa süreliğine Amazon ve Google'ın ana şirketi Alphabet'in önüne geçirerek onu Microsoft ve Apple'ın ardından dünyanın en değerli üçüncü halka açık şirketi haline getirdi. Ancak dün itibariyle Amazon ve Alphabet, Nvidia üzerindeki liderliklerini geri aldı.

Dördüncü çeyrek için analistler Nvidia'nın 20,4 milyar dolar gelir ve 4,60 dolar hisse başına düzeltilmiş kar açıklamasını bekliyorlar. Geçen yılın aynı döneminde 6,1 milyar dolar gelir ve hisse başına 0,88 dolar kar elde edilmişti. Bu, yıldan yıla %234'lük bir artış anlamına geliyor. 

Analistler, Nvidia'nın geçen yılın aynı çeyreğinde 3,62 milyar dolar olan Veri Merkezi gelirinin bu çeyrekte 17,2 milyar dolara yükselmesini bekliyor. 

İlgili Haberler