Çin'de altına olan talep patladı, İsviçre'nin ihracatı iki katına çıktı

Çin'de altına olan talep patladı, İsviçre'nin ihracatı iki katına çıktı

Çin ve Hong Kong gibi büyük pazarlardan altına olan talepte büyük artış yaşanırken, İsviçre'nin altın ihracatında iki kata varan artış yaşandı.

A+A-

İsviçre'nin altın ihracatı Ocak ayında kayda değer bir artış göstererek, bir önceki yılın Aralık ayında kaydedilen 107,9 tona kıyasla yüzde 92'lik etkileyici bir artışla toplam 207 tona ulaştı.

İsviçre Federal Gümrük İdaresi tarafından bildirilen bu önemli artış, öncelikle Çin ve Hong Kong gibi kilit pazarlardan gelen yüksek talebe bağlandı.

Gümrük İdaresi'nin web sitesinde yayınlanan verilere göre, dünyanın en büyük altın tüketicilerinden biri olan Hindistan'a yapılan ihracat yüzde 73 artışla 14 tona ulaşarak kayda değer bir yükseliş yaşadı. Benzer şekilde Çin'e yapılan ihracat da yarıdan fazla artarak 77,8 tona ulaştı ve bölgeden gelen güçlü talebe işaret etti.

Buna karşılık, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri gibi geleneksel varış noktalarına yapılan ihracatta düşüşler yaşandı; Birleşik Krallık'a yapılan sevkiyatlar önceki seviyelere kıyasla üçte iki oranında azalırken, ABD'ye yapılan sevkiyatlar yarı yarıya düştü. Buna karşılık Hong Kong'a yapılan ihracat, bölgede altına yönelik artan iştahı yansıtacak şekilde neredeyse iki katına çıkarak 44,6 tona ulaşarak kayda değer bir artış gösterdi.

Buna karşılık, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri gibi geleneksel hedeflere yapılan ihracatta düşüşler yaşanmış, Birleşik Krallık'a yapılan sevkiyatlar önceki seviyelere kıyasla üçte iki oranında azalırken, ABD'ye yapılan sevkiyatlar yarı yarıya düşmüştür. Buna karşılık Hong Kong'a yapılan ihracat, bölgede altına yönelik artan iştahı yansıtacak şekilde neredeyse iki katına çıkarak 44,6 tona ulaşarak kayda değer bir artış gösterdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler