Nvidia hisseleri 3 yıl içinde nerede olacak?

Nvidia hisseleri 3 yıl içinde nerede olacak?

Nvidia'nın hisse senedi son bir ayda yüzde 5 geri çekildi. Analistler bu düşüşün bir alım fırsatı olarak kullanabileceğini söylüyor.

A+A-

nasadaq.com'da yapılan değerlendirmeye göre Nvidia'nın (NASDAQ: NVDA) sıcak hisse senedi performansı, çip üreticisinin hisselerinin eylül ayının başından bu yana %5 geri çekilmesiyle son zamanlarda azaldı. Bu durum şirketin ağustos ayının sonuna doğru sunduğu olağanüstü üç aylık rapor göz önüne alındığında oldukça şaşırtıcı

Deneyimli yatırımcılar bu geri çekilmeyi hisse senedini satın almak için bir fırsat olarak kullanıp kullanmayacaklarını merak ediyor olabilirler. Bu karar iki faktöre bağlı olabilir: Nvidia'nın değerlemesi ve uzun vadeli beklentileri.

Yapay zeka ve veri merkezi pazarlarında güçlü büyüme potansiyeline sahip bir yarı iletken şirketi olan Nvidia, önümüzdeki üç yılda hisse başına 2 kat değer kazanabilir.

Nvidia'nın 2025 mali yılında 82 milyar dolarlık gelire ulaşacağı tahmin ediliyor ki bu rakam 2023 mali yılındaki 27 milyar dolarlık gelirin üç katına denk geliyor. Analistler, 2023 mali yılında hisse başına 3,34 dolar olan kazancın beş kat artarak 2025 mali yılında hisse başına 16,98 dolara yükseleceğini öngörüyor.

Bu tahminler, Nvidia'nın önümüzdeki birkaç yıl içinde olağanüstü büyümesini sürdürebileceğini gösteriyor. Ancak, şirket bu büyümeyi sürdürebilir mi? Bu, Nvidia'nın yapay zeka ve veri merkezi pazarlarındaki rekabetçi konumuna ve bu pazarların büyüme potansiyeline bağlı olacaktır.

Nvidia, yapay zeka ve veri merkezi pazarlarında güçlü bir konuma sahip.  Şirket, bu pazarlarda lider konumda bulunan GPU'lar üretmektedir. Nvidia'nın GPU'ları, yapay zeka ve veri merkezi uygulamaları için gerekli olan yüksek performans ve verimlilik sunmaktadır.

Yapay zeka ve veri merkezi pazarları, güçlü büyüme potansiyeline sahip pazarlardır. Yapay zeka, birçok sektörde giderek daha önemli hale geliyor. Veri merkezleri, bulut bilişim, büyük veri ve sanal gerçeklik gibi uygulamaların büyümesine bağlı olarak büyümektedir.

Nvidia finans müdürü Colette Kress Ağustos ayındaki kazanç konferans görüşmesinde şirketin gelecek yıl boyunca her çeyrekte arzın artmasını beklediğini ve bunun da GPU'larına olan talebi karşılamak için iyi bir konuma getireceğini söyledi. Financial Times, Nvidia'nın önümüzdeki yıl H100 GPU üretimini üç katına çıkarabileceğini ve bunun da şirketin analistlerin beklediğinden daha hızlı büyümesine yardımcı olabileceğini bildirdi.

Pazar araştırma firması Gartner, yapay zeka yarı iletkenleri pazarının seküler bir büyüme göstereceğini ve bu yıl 53 milyar dolar olan yıllık gelirin 2027'de 119 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Jefferies analisti Mark Lipacis, Nvidia'nın yapay zeka çiplerindeki payının %85 olduğunu, dolayısıyla şirketin 2026 mali yılında analistlerin beklediği 96 milyar dolarlık geliri sağlayabileceğini tahmin ediyor.

Nvidia'nın beş yıllık ortalama satış katsayısı olan 19,6 ile 2026 mali yılındaki tahmini üst çizgiyi çarpın ve piyasa değeri önümüzdeki üç yıl içinde 1,88 trilyon dolara yükselebilir. Bu, mevcut seviyelerden %66'lık bir sıçrama anlamına gelir; yani bu yapay zeka hissesini şimdi satın alan yatırımcılar önümüzdeki üç yıl içinde sağlıklı kazançlar bekleyebilirler.

İlgili Haberler