Kilo verme ilacı, Novo Nordisk'in hisse fiyatlarını uçurdu

Kilo verme ilacı, Novo Nordisk'in hisse fiyatlarını uçurdu

Danimarkalı ilaç üreticisi Novo Nordisk, diyabet tedavileri Ozempic ve Wegovy'ye olan talebin artmasıyla beklentilerini yükseltti. Kilo verdiren ilaçlara yönelik talepteki artış ile şirketin karı patlarken, hisse fiyatları da uçtu.

A+A-

Novo Nordisk kilo verdiren ilaçlarına yönelik talep hisse fiyatını uçurdu. Novo Nordisk (NVO), diyabet tedavileri Ozempic ve Wegovy'ye olan talebin artmasıyla iki ay içinde ikinci kez beklentilerini yükseltti. Novo Nordisk'in Amerikan depo sertifikaları (ADR) haberin ardından Cuma günü %2'ye yakın artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. 

Danimarkalı ilaç üreticisi, daha önce %27 ila %33 arasında bir kar öngörürken, şimdi tüm yıl satışlarının %32 ila %38 arasında artacağını tahmin ediyor. Daha önce %31 ila %37 arasında tahmin edilen işletme kârı büyümesinin ise %40 ila %46 arasında gerçekleşeceği öngörülüyor.

Novo Nordisk, bu değişikliğin temel olarak ABD'deki Ozempic hacimlerine ilişkin daha yüksek beklentilerden ve ABD'deki Ozemic ve Wegovy için brütten nete satış ayarlamalarından kaynaklandığını belirtti.

Novo Nordisk yılın üçüncü çeyreği ve ilk dokuz ayı için sırasıyla %38 ve %33 oranında gelir artışı bekliyor. Aynı dönemler için faaliyet kârının sırasıyla %47 ve %37 oranında artması öngörülüyor. Bu sonuçların 2 Kasım'da açıklanması planlanıyor.

Ozempic ve Wegovy'nin hastaların kilo vermesine yardımcı olma konusundaki başarısı talepte bir patlamaya yol açtı. Ağustos ayında şirket, tedavilerinin satışlarının yılın ilk altı ayında %158 arttığını bildirdi. 

Ozempic ve Wegovy başka kullanımlar için de test ediliyor. Bu haftanın başlarında Novo Nordisk, kronik böbrek hastalığını tedavi etmek için Ozempic denemesini erken durdurduğunu çünkü ön sonuçların başarı belirtileri gösterdiğini bildirdi. İki ay önce, Wegovy'nin kardiyovasküler hastalığı olan hastalarda majör advers kardiyovasküler olayları azaltmada başarılı olduğunu gösteren bir çalışmanın sonuçlarını yayınladı.

NVO

İlgili Haberler