S&P 500'ün en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri

S&P 500'ün en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500'de dalgalı seyir devam ediyor. Ekim ayı ile birlikte beklenen ralli henüz daha başlamadı. Filistin- İsrail Savaşı hisse fiyatlarını baskılıyor.

A+A-

Orta Doğu'da tırmanan çatışmalar ve kötüleşen tüketici duyarlılığı yatırımcıları güvenli liman arayışına iterken, hisse senetleri erken kazançlarını geri verdi ve 13 Ekim 2023 Cuma gününü karışık tamamladı.

Nasdaq Cuma günü %1,2 değer kaybederek haftayı %0,2 düşüşle kapattı. S&P 500 Cuma günü %0,5 düştükten sonra haftayı %0,5 artışla tamamladı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması bu eğilimi tersine çevirerek bugün %0,2 değer kazandı ve haftayı %0,8 artışla kapattı.

S&P 500'ÜN EN PAHALI VE EN UCUZ HİSSELERİ

Altın fiyatları ve bazen "korku endeksi" olarak da adlandırılan VIX, Mart ayındaki bölgesel bankacılık krizinden bu yana tek bir günde en fazla yükselişi gösterdi. Hazine tahvillerinin getirileri geriledi ve 10 yıllık tahvil yaklaşık %4,65'e, 30 yıllık tahvil ise %4,8'in altına düştü. Bu arada, petrol fiyatları arz endişeleriyle %4'ün üzerinde artış gösterdi.

JPMorgan Chase (JPM) bu sabah üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladığında rekor net faiz geliri elde etti ve analistlerin kazanç beklentilerini aştı. Wells Fargo (WFC) ve Citigroup (C) da Wall Street tahminlerini aştı. Bu bankalar çeyrek sonuçlarını açıklayan ilk büyük bankalar olup, önümüzdeki hafta Morgan Stanley (MS), Goldman Sachs (GS) ve Bank of America (BAC) da bu bankaları takip edecek.

Hisse senetleri dün, 30 yıllık Hazine ihalesinde tahvillere gelen talebin düşük olması ve beklenenden yüksek çıkan enflasyon raporunun faiz oranlarının bu yıl daha da yükseleceği ve ABD ekonomisi üzerinde daha fazla baskı oluşturacağı endişelerini artırmasının ardından değer kaybetti.

S&P 500'ün en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri - 13 Ekim 2023

A chart showing the companies in the S&P 500 with the biggest gains and losses on Oct. 13, 2023.

İlgili Haberler