Omicron tedbirleri tüm dünyada artıyor

Omicron tedbirleri tüm dünyada artıyor

Koronavirüs salgınına karşı tedbirler dünya genelinde sıkılaştırılıyor

A+A-

Koronavirüs salgınının yeni varyant Omicron ile birlikte hızla yayılmaya devam etmesi ve bir çok ülkede günlük vaka sayılarının rekor kırması tedbirlerin sıkılaştırılmasını da beraberinde getirdi. 

Portekiz, yeni varyant Omicron'ün ülkede yayılmasını önlemek için 27 Aralık Pazartesi gününden geçerli olmak üzere gece kulüpleri ve barları kapatma, zorunlu evden çalışma uygulamasına geçme karar aldı. Aynı zamanda, etkinliklere katılım için negatif COVID testi zorunluluğu getirilirken, yeni yıl kutlamalarında 10'dan fazla kişinin bir araya gelmeleri yasaklandı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da yeni COVID-19 tedbirleri aldıklarını duyurdu. Scholz'un verdiği bilgiye göre 28 Aralık'tan itibaren kulüpler kapatılacak ve 10'dan fazla kişinin bir araya gelmeleri yasak olacak. Spor müsabakalarına ve konserlere seyirci alınmayacak.

ABD'nin Chicago kentinde lokanta, bar ve diğer kapalı alanlara gireceklerden COVID-19 aşısı yaptırdıklarını kanıtlamaları istenecek. Bu düzenleme 3 Ocak'ta uygulamaya konacak. New York Belediye Başkanlığına seçilen Eric Adams, kentte artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle 1 Ocak'taki yemin törenini iptal etti.

Çin'in Vietnam sınırındaki Donging kenti de toplu taşımayı durdurma ve kent halkından evlerinde kalmalarını isteme kararı aldı.

Bu haber toplam 751 defa okunmuştur