Ons altında hedef neresi? Yükseliş sürecek mi?

Ons altında hedef neresi? Yükseliş sürecek mi?

ABD'de yaşanan bankacılık krizinin Avrupa'ya sıçramasıyla birlikte altına olan ilgi düzeyinde kayda değer artış var. Peki ons altında hedef fiyat neresi?

A+A-

Hiçbir varlık sınıfındaki yükselişler ve düşüşler sürekli değildir. Ancak koşullara göre bu değerlendirmede de esneklik olabilmektedir. Altın dünyada sınırlı miktarda olması sebebiyle uzun vadede birikimlerin değerlendirildiği ana enstrümanlardan birisidir. Altına yönelimin güçlendiği dönemler ise ağırlıklı olarak belirsizlik ve karamsarlığın arttığı zaman dilimleridir. Şimdilerde dünya ölçeğinde yaşanan banka batışları ister istemez altına yönelimi güçlendiriyor. Krizin durulmasıyla birlikte yönelimde de zayıflama gözlenecektir. Ancak biliyoruz ki dünyada küresel bazda savaşlar son bulmamakta, doğal afetler ve salgınlar periyodik olarak ortaya çıkmakta. Tüm bunlar uzun vadede altını öne çıkaran unsurlar olmakta.

Altının onsu 1.978 dolar seviyesinde bulunuyor. Kısa vadede zarar kes noktası 1.950 dolar. Ancak 2000 seviyesinin üzerindeki bir hareket 2.400 dolara doğru yükselişi desteklemeye devam edebilir. Altının kısa vadeli hareketlerinden yararlanmak isteyenler ise al-sat işlemleri deneyeceklerdir. Bu da sert fiyat dalgalanmalarında spekülatif hareketleri beraberinde getirebilir.

Altını öne çıkaran başlıca nedenler

1 Güvenli liman olarak algılanması

2 Enflasyona karşı koruma sağlanması

3 Uluslararası piyasada kabul görmesi

4 Sanayide kullanım (örneğin elektronik, tıp, uzay teknolojileri)

5 Altın madenciliğinin zorlukları nedeniyle sınırlı arzının olması

İlgili Haberler