Onurair: Kısa sürede uçmak için çalışıyoruz

Onurair: Kısa sürede uçmak için çalışıyoruz

Onurair, borçlarına karşılık Fraport TAV'ın elinde teminat senedinin bulunduğunu, şirketin bu senedi işleme koymadan icra yoluna gittiği açıkladı. Açıklamada "kısa süre sonra uçabilmek için planlamalarımıza devam ediyoruz" denildi.

A+A-

Onurair, borçlarına karşılık Fraport TAV'ın elinde 500 bin euroluk teminat senedinin bulunduğunu, şirketin bu senedi işleme koymadan icra yoluna gittiği açıkladı. Antalya Havalimanı’nın işletmecisi Fraport TAV'a olan borcu nedeniyle tüm uçakları uçuştan men edilen Onurair, bir açıklama yaptı. Airkule internet sitesinde yayımlanan habere göre borçlarına karşılık Fraport TAV'ın elinde 500 bin Euro'luk teminat senedinin bulunduğunu, şirketin bu senedi işleme koymadan icra yoluna gittiğinin vurgulandığı açıklama şöyle:

"Pandemi başlangıcında bu krize direnebilmek için uçmama kararı aldık. Kısa süre sonra da uçuşlara başlamayı planlıyoruz. Bu süreçte ikram kuruluşları, tüm terminal işletmecileri, yakıt firmaları, yer hizmetleri kuruluşları, DHMİ, SHGM, ve IGA gibi sektörün tüm kurum ve kuruluşları ödemelerin yapılması için uçuşların başlamasını beklerken, yıllardır sorunsuzca çalıştığımız, sadece 2019 yılında 14 milyon Euro ödediğimiz Frapport firmasının böyle bir hamlede bulunması bizi üzmüştür. Ayrıca firmada bulunan 500 bin Euroluk teminat senedimiz de işleme konmadan direkt olarak icraya verilmiştir. Onur Air olarak kısa süre sonra uçabilmek için planlamalarımıza devam ediyoruz."


İlgili Haberler